Aktuality ze školství

Zlatý erb: Nejlepší pražský web má Praha 10

Ocenění Zlatý erb si odnesla pražský desátá městská část v celopražském kole této soutěže za nejlepší městské webové stránky http://www.praha10.cz/. "Minulý rok jsme získali titul Skokan roku a letošní umístění na 1.příčce je důkazem, že náš nový web se neustále zlepšuje a nabízí našim občanům, podnikatelům i návštěvníkům přehledné informace i elektronické služby," konstatoval po převzetí ocenění starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez.).
Zlatý erb: Nejlepší pražský web má Praha 10
Cenu si ale Praha 10 odnesla i v kategorii "Nejlepší elektronická služba", a to za možnost live chatu s úředníky. Na webových stránkách Prahy 10 naleznou návštěvníci ale také mj. i video reportáže o Praze 10, možnost nahlásit nepořádek či černé skládky, objednat se online k návštěvě úřadu, kalendář kulturních a sportovních akcí či manuál na řešení nejrůznějších životních situací.
 
Radnice na stránkách také podrobně informuje o svých projektech a plánech. Díky spolupráci s občanskými sdruženími již v minulosti úřad nechal do nového webu zapracovat mj. lepší vyhledávání informací i přehledné dohledávání dotazů a odpovědí podle zákona o svobodném přístupu k informacím.
 
Soutěž Zlatý erb byla založena v roce 1999 jako nástroj pro podporu modernizace místních samospráv. Cílem soutěže Zlatý erb je podle organizátorů je podpořit kvalitu a dostupnost místní veřejné správy prostřednictvím informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických médií. Tato soutěž má dlouholetou tradici a získala i zahraniční ocenění.

Pořadí dle soutěžních kategorií
 
Nejlepší webová stránka města: 
1. Praha 10 (http://www.praha10.cz/)
2. Praha 2  (http://www.praha2.cz/)
3. Praha 6 (http://www.praha6.cz/)
 
Nejlepší webová stránka obce:
1. Praha - Velká Chuchle  (http://www.chuchle.cz/)
2. Praha - Kunratice  (http://www.praha-kunratice.cz/)
3. Praha - Zbraslav (http://www.mc-zbraslav.cz/)
 
Nejlepší elektronická služba:
1. Praha: Mobilní aplikace "Praha"
2. Praha 6: Šestka do mobilu
3. Praha 10: Live chat
 
Cena krajské poroty "Skokan roku" 
Praha – Zbraslav (http://www.mc-zbraslav.cz/)
Cena veřejnosti:
Praha - Kunratice (http://www.praha-kunratice.cz/)