Aktuality ze školství

Zastupitelstvo Prahy 10 schválilo memorandum k Ďolíčku. Pomůže vyřešit dlouholetou nejistotu

Memorandum, které je dalším krokem k dosažení mnohaleté snahy zachovat fotbal v Ďolíčku, ve čtvrtek schválilo zastupitelstvo městské části Praha 10. Dohoda mezi městskou částí a hlavním městem pomůže ochránit jak fotbal na stadionu Bohemians, tak parkovací stání na přilehlém pozemku.

Publikováno: 08.09.2016
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Vršovice, Zprávy tiskového mluvčího1254
Zastupitelstvo Prahy 10 schválilo memorandum k Ďolíčku. Pomůže vyřešit dlouholetou nejistotu

Městská část ve zrychleném režimu schvalování umožnila na začátku léta hlavnímu městu odkoupit stadion. Hlavní město si přitom nárokovalo zároveň také neomezené nakládání se sousedním pozemkem.

„Jeho rozumnému budoucímu využití se městská část nebrání. Tento pozemek je ale v centrální části Vršovic a pro jejich obyvatele plní několik důležitých funkcí. Proto si chceme být jistí, že i v případě, že bude spravován hlavním městem, bude i nadále využíván ve prospěch obyvatel městské části,“ říká místostarosta Prahy 10 Tomáš Pek.  Proto vzniklo memorandum, které ve čtvrtek schvalovalo zastupitelstvo Prahy 10. Dokument, na kterém pracovali jak zástupci městské části, tak hlavního města, proto obsahuje podmínky pro budoucí nakládání s pozemkem. 

„Blížíme se k dohodě o využití pozemku. Definovali jsme podmínky týkající se územního rozvoje, životního prostředí i dopravy. Chceme prostě obyvatelům zachovat stávající kvalitu života ve Vršovicích,“ doplnil Tomáš Pek. (odkaz na memorandum)

Praha 10 tak postupuje v krocích, které vedou k jasnému cíli: zachování fotbalu v Ďolíčku a zachování parkoviště a biokoridoru na sousedním pozemku. Plní je navíc před požadovanými lhůtami a celý proces se snaží v maximální možné míře urychlit. 

„Představa, že se dá celý problém vyřešit ihned, jak se občas snaží tvrdit někteří zástupci opozice, je sice lákavá, ale bohužel zcestná. Okamžité řešení v tuto chvíli neexistuje – a už vůbec ne takové, aby bylo zároveň v mezích platných zákonů,“ vysvětluje radní Prahy 10 Ondřej Počarovský. 

„Rozumíme obavám fanoušků Bohemians a chápeme, že nejistota je pro ně velkou komplikací. Proto Praha 10 dělá všechno pro to, aby se to vyřešilo nejen rychle, ale také jednou provždy. Doufáme, že stejně bude k celé záležitosti přistupovat i hlavní město. Po dnešním schválení memoranda městskou částí totiž – řečeno fotbalovou terminologií - dostalo hlavní město luxusní přihrávku k vítězství fotbalu v Ďolíčku i k zajištění jistot obyvatel Vršovic“ uzavírá Počarovský.