Aktuality ze školství

Začíná revitalizace Jeslí Jakutská, bude trvat jeden rok

Městská část Praha 10 zahájila rekonstrukci budovy Střediska služeb pro děti a rodiče – Dětské skupiny v ulici Jakutská. Na místě bude probíhat celková rekonstrukce objektu a realizace by měla být dokončena za 12 měsíců. 

Publikováno: 21.03.2023
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Rozvoj, Školství3831

Předání staveniště proběhlo 15. března dopoledne a účastnila se ho také místostarostka Prahy 10 Olga Koumarová (Společně pro Prahu 10/ODS). „Jestli si nějaká školka nebo jesle zaslouží opravu, tak jsou to právě Jesle Jakutská. Budova je z 60. let a po celou dobu byla využívána jako jesle, později dětské skupiny. Vyrůstaly tady děti několika generací, a aby tady mohly vyrůstat i ty budoucí generace, musíme budovu opravit,“ řekla.

Celková cena projektu je 88 578 000 Kč bez DPH. Probíhat bude demolice staticky narušených vstupních částí budovy a bude vystavěn nový hlavní vchod. „Objekt bude zateplen, budou kompletně vyměněny výplně otvorů, rozvody, nově zřízena bude VZT, povrchy všech konstrukcí budou nové,“ vyjmenovává Olga Koumarová.

"Prostřednictvím naší příspěvkové organizace provozujeme 3 dětské skupiny celkem pro 56 dětí. Provoz jeslí jsme schopni částečně dotovat z Evropských fondů. Po rekonstrukci budovy budou mít naši Motýlci, Broučci i Sluníčka kvalitní prostředí pro své hry i učení se. Zajištění péče o děti v takto raném věku umožní mnohým rodičům dřívější návrat do práce, což považuji v dnešní době za velmi důležité.” říká místostarosta Prahy 10 David Kašpar (Vlasta/STAN).

Aktuálně jsou děti, které navštěvovaly budovu v Jakutské ulici, přesunuty do objektu MŠ Jasmínová na Zahradním městě.

Objekt se nachází v hustě zastavěné oblasti, proto se zástupci vedení MČ Prahy 10 rozhodli uspořádat setkání s občany, na kterém bude akce prezentována. „Na setkání s občany představíme harmonogram prací a celkovou organizaci stavby. Akce se bude konat ve čtvrtek 23. března od 17 hodin před vchodem do budovy. Srdečně tedy zveme všechny, které to bude zajímat,“ popisuje setkání Olga Koumarová.