Aktuality ze školství

Výstava výtvarných a literárních dětských prací na téma „Život a dílo Karla Čapka“

Radnice Prahy 10 vyhlásila výtvarnou a literární soutěž pro mateřské a základní školy na téma „Život a dílo Karla Čapka“. Soutěže se zúčastnilo celkem 24 mateřských a základních škol z Prahy 10. Porota, složená z odborníků na život a dílo Karla Čapka, výtvarníků i literátů, měla nelehký úkol vybrat ze 165 zaslaných výtvarných a literárních děl ty nejlepší, jejichž autoři budou oceněni.

Výstava výtvarných a literárních dětských prací na téma „Život a dílo Karla Čapka“

Soutěž probíhala ve čtyřech kategoriích. Hodnotila se díla výtvarná, která zpracovali žáci mateřských škol a základních škol prvního a druhého stupně. Také se hodnotila díla literární žáků základních škol.

„Nyní mají občané možnost podívat se na literární tvorbu Karla Čapka očima dětí, kterým spisovatel věnoval velkou část své tvorby. Mohou se tak seznámit mj. s dětským ztvárněním Dášeňky, Doktorské pohádky, Pohádky vodnické, ale i s roboty, které podle svých představ vytvořily děti z mateřských škol“, uvedla k výstavě místostarostka Radmila Kleslová.

„Výběr z dětských děl si občané mohou prohlédnout na panelech u ÚMČ Praha 10, všechna díla jsou pak součástí výstavy, která se koná od 18.2. do 7.3.2014 v Galerii DESET“ doplňuje místostarostka Kleslová.

 Termíny, kdy je možné výstavu navštívit naleznete na webových stránkách www.praha10.cz v sekci „Akce a projekty“.

Výstava se koná pod záštitou paní místostarostky JUDr. Radmily Kleslové, která Vás k jejímu shlédnutí srdečně zve.