Aktuality ze školství

Vršovický zámeček přivítal první snoubence

Nová obřadní síň zrekonstruovaného vršovického zámečku zažila v sobotu 15.3.2014 svou další premiéru. V jedenáct hodin dopoledne si zde své „ano“ řekli první snoubenci. Role oddávajícího se zhostil starosta městské části Praha 10 Mgr. Bohumil Zoufalík (Nez.).

Publikováno: 20.03.2014
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Vršovice, Zprávy tiskového mluvčího, Různé541
Vršovický zámeček přivítal první snoubence

Obřadní síň s kapacitou pro 50 svatebčanů se pyšní moderně vytvořeným interiérem připomínajícím architekturu historických paláců s masivními sloupy uzavřenými na stropě rámy, doplněnými speciální tkaninou, která umožňuje prostupovat osvětlení věrně připomínající sluneční svit. Zadní stěna je vytvořena ze skleněných desek, největších svého druhu v ČR. Specifické je i jejich osvětlení, které je umístěno na horní a spodní straně skleněných desek tak, aby světelné paprsky mohly prostupovat celý sklem. Zároveň je možné nastavit různé barevné odstíny této stěny.

Celý sňatečný obřad (nový pojem z novelizovaného občanského zákoníku) prvního oddávaného páru se nesl v duchu červené barvy, proto i umělecká plastika, která je dominantou obřadní síně, se zahalila do červeného odstínu.