Aktuality ze školství

Vlastivědné vycházky Prahou 10 pokračují i na podzim

Již od poloviny září letošního roku pokračuje třetí ročník oblíbených vlastivědných vycházek, které pro své občany připravila desátá městská část ve spolupráci s Pražskou informační službou. „V podzimním období jsou opět připraveny čtyři trasy představující nejen významné památky na území Prahy 10, ale i zajímavá, a možná i trochu opomíjená, místa v katastru Malešic, Strašnic a Záběhlic,“ uvedl starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez.).

Vlastivědné vycházky Prahou 10 pokračují i na podzim

Vycházky povedou rovněž na Vinohrady, kde budou zájemcům až do začátku prosince představeny zajímavé vinohradské vily. Akce se budou konat ve středu a v neděli vždy od 14 hodin. První vycházka je plánována již na středu 18. září. Vstupenky budou občanům Prahy 10 bezplatně k dispozici vždy od pondělí, které bude předcházet dvěma vycházkám pořádaným v daném týdnu. Na první vycházky budou vstupenky k dispozici od pondělí 16. září v informačních kancelářích Prahy 10. Délka jedné vycházky činí cca 120 minut. Počet účastníků jednotlivých vycházek je omezen – jedné vycházky se může zúčastnit maximálně 30 osob. V informačních kancelářích se zájemci také dozví přesné místo srazu.

Vlastivědné vycházky jsou součástí kampaně, kterou Praha 10 pořádá v souvislosti se svým vítězstvím v celorepublikové soutěži a získáním prestižního ocenění „Město stromů“ pro ročník 2012/2013. Tuto soutěž každoročně vyhlašuje Nadace Partnerství ve spolupráci s městem Strakonice.

Přesný harmonogram vycházek naleznete na webových stránkách MČ Praha 10 www.praha10.cz, v sekci „Akce a projekty“.