Aktuality ze školství

Výstava studentských prací

Ateliér Šmolík - Zykan představuje studentské projekty, které vznikly na Fakultě stavební ČVUT v Praze, oboru Architektura a stavitelství, ve školním roce 2014-2015 a ukazují možná řešení sídla radnice Prahy 10, které by odpovídalo významu městské části a potřebám jejích obyvatel. Dle společného zadání by měla být radnice administrativním a společenským centrem komunity, měla by tvořit společně s doprovodnými funkcemi živý polyfunkční komplex tak, jako je tomu ve vyspělých zemích, kde radnice odráží směřování společnosti k otevřenosti a transparentnosti.

Publikováno: 04.01.2016
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Veřejné prostory, Vršovice, Různé1102
Výstava studentských prací

Nedílnou součástí studentských návrhů jsou nejrůznější doplňkové funkce, zejména společenské a shromažďovací prostory pro formální i neformální setkání, knihovna - mediatéka, galerie, vzdělávací a volnočasové centrum a podobně. V návrzích nalezneme restaurace, poštu, Czech point, maloobchodní jednotky atd.

Vernisáž výstavy se koná dne 6. ledna 2016 od 17:00 hod ve Středisku územního rozvoje (přízemí budovy B, ÚMČ Praha 10). V rámci vernisáže, na kterou Vás tímto co nejsrdečněji zveme, proběhne krátké představení vystavovaných projektů následované živou diskuzí na téma jednotlivých prací. Výstavu prací bude možné navštívit v době od 6. ledna do 29. února 2016 v otevíracích hodinách Střediska územního rozvoje (pondělí a středa 8 - 12:00 a 14 - 18:00 hod.)

Výstava prodloužena do půlky března.

Kontakt:
Ing. arch. Zuzana Dufková
Tel. 267 093 358, e-mail: zuzanad@praha10.cz