Aktuality ze školství

V Praze 10 bude otevřena v pořadí již čtvrtá naučná stezka

V úterý 5. 1. 2016 v 15:00 hodin bude slavnostně otevřena naučná stezka ve Vršovicích. Otevření naučné stezky bude symbolicky zahájeno u první naučné stojky s názvem „Koh-i-noor“, která bude umístěna v blízkosti budovy C Úřadu městské části Praha 10 směrem k tramvajové zastávce Koh-i-noor.

Publikováno: 18.12.2015
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Vršovice, Zprávy tiskového mluvčího, Různé1098

Radnice městské části Praha 10 si tak klade za cíl prostřednictvím vršovické naučné stezky zvýšit povědomí o této lokalitě, přiblížit ji svým obyvatelům a zábavnou formou provést občany po zajímavých zastaveních.

Trasa stezky propojí různorodé části Vršovic – Koh-i-noor, historickou zástavbu Vršovic, činžovní domy, parky, Vršovický zámeček, sportovní areály a další zajímavá místa. Nejen místním obyvatelům představí naučná stezka pestrost a atraktivitu jednotlivých míst, ale i celé čtvrti.

Součástí stezky bude, jak jsou již návštěvníci naučných stezek v Praze 10 zvyklí, celkem 15 informačních stojek, které představí návštěvníkům informace o lokalitě, kde se právě nacházejí a prostřednictvím fotografií jim přiblíží informace o jejich historickém vývoji i současném stavu.

Trasa naučné stezky ve Vršovicích je dlouhá 4, 75 km a je volena s ohledem na to, aby byla přístupná a zvládnutelná pro všechny skupiny obyvatel od rodin s kočárky a malými dětmi po občany v seniorském věku.

V rámci slavnostního zahájení připraví radnice ve spolupráci s Pražskou informační službou pro občany Prahy 10 komentovanou vycházku po trase naučné stezky ve Vršovicích. Vycházka bude zahájena v 15:15 hodin od první naučné stojky s názvem Koh-i-noor a bude ukončena u poslední stojky celého okruhu naučné stezky s názvem „Historie a současnost Edenu“.

Přiložené dokumenty