Aktuality ze školství

Školka ve Vladivostocké má nový pavilon pro 56 dětí

Kapacitu mateřské školky ve Vladivostocké ulici ve Vršovicích se místní radnici podařilo zvýšit o 56 míst na celkových 168. „Dosáhli jsme toho přístavbou nového pavilonu, na němž práce započaly počátkem srpna. Budova byla tento týden zkolaudována a začne sloužit dětem,“ uvedl starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez.)

Školka ve Vladivostocké má nový pavilon pro 56 dětí

Nový objekt školky ve Vladivostocké má dvě nadzemní podlaží, kde jsou umístěna oddělení dětí a jedno provozní podzemní podlaží, částečně zapuštěné do terénu, zaujímá zhruba polovinu velikosti zastavěné plochy. Přístavba částí přiléhá k západní stěně stávající budovy, část budovy, kde jsou umístěny místnosti určené k pobytu dětí  je vysunuta jižním směrem do zahrady.

Hlavní vstup je řešen bezbariérově, do 2. nadzemního podlaží je přístup zajištěn schodištěm a rovněž výtahem s úpravou pro imobilní osoby. Součástí projektu je rovněž malé parkoviště a obnova zeleně.  Obě nadzemní podlaží jsou postavena z kontejnerových modulů. Obvodové stěny přístavby jsou opatřeny zateplovacím systémem s omítkou. Náklady na výstavbu dosáhly 21,2 miliónu korun bez DPH.