Aktuality ze školství

Radnici Prahy 10 povede hnutí ANO

Vedení radnice Prahy 10 pro toto volební období ovládlo hnutí ANO, které po dnešním ustanovujícím zasedání místního zastupitelstva získalo většinové zastoupení v městské radě. Starostkou byla zvolena Radmila Kleslová (ANO), která byla lídryní tohoto vítězného politického uskupení v komunálních volbách. To také získalo i post dalšího místostarosty a třech radních. „Jedná se o velký úspěch našeho hnutí, protože se nám podařilo získat většinu ve vedení města a možnost prosazovat tak co nejlépe náš program,“ komentovala své zvolení nová starostka Radmila Kleslová.

Radnici Prahy 10 povede hnutí ANO
Dnešní volba zajistila znovuzvolení  1.místostarostovi Vladimíru Novákovi (ČSSD). Dalším místostarostou se stal nováček v místním zastupitelstvu Petr David (ANO). Na posty uvolněných radních pak byli zvoleni Dagmar Lešenárová (ANO), Ivana Cabrnochová (SZ) a Bohumil Zoufalík (Nez. pro Prahu 10). Zbývající posty tří radních obsadil Jaroslav Štěpánek (ANO), Pavel Plesník (ANO) a Jiřina Vondráková (ČSSD). Poprvé v historii tak ve vedení města nebudou zástupci ODS.
 
Do schválených priorit v koaliční smlouvě pro toto volební období bylo zařazeno mj. zrušení zakázky na stavbu nové radnice na Hagiboru, vyhodnocení ekonomické výhodnosti rámcové smlouvy na stavební zakázky či rekonstrukce a otevření školy u metra Strašnická. „Chceme také citlivě zrekonstruovat KD Barikádníků, mít nezadlužený a participativní rozpočet se zapojením našich občanů a navýšíme místa v mateřských školkách a jeslích,“ vyjmenovala některé priority starostka.
 
Praha 10 bude podle ní také transparentně prodávat majetek formou elektronických aukcí a veřejného losování, zachová lokalitu Trojmezí jako veřejně přístupný park, zpřístupní vilu K.Čapka a E.Kolbena pro veřejnosti a bude regulovat hazard. „Děkuji všem těm, kteří dali hlas ANO. Povedeme Prahu 10 v souladu s naším programem a každý jeden hlas našich voličů tak byl a bude maximálně zúročen,“ okomentovala výsledek starostka Kleslová.