Aktuality ze školství

Rada schválila pořízení Ďolíčku, starosta svolal zastupitelstvo

Radní Prahy 10 dnes i přes obstrukce ze strany pražského primátora Tomáše Hudečka (TOP 09) schválili směnu nemovitostí fotbalového stadionu Ďolíček za městské pozemky. Obchod, jehož součástí je i finanční doplatek, musí ještě schválit místní zastupitelstvo a magistrátní úředníci potvrdit návrh na vklad do katastru nemovitostí. Mimořádné zastupitelstvo s tímto bodem programu proto svolal starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez. pro Prahu 10) na 2.října.

Publikováno: 25.09.2014
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Vršovice, Zprávy tiskového mluvčího756
Rada schválila pořízení Ďolíčku, starosta svolal zastupitelstvo

Záměr na koupi stadionu schválili zastupitelé Prahy 10 již v květnu tohoto roku. Tento záměr městská část v souladu s právními předpisy předložila k vyjádření pražskému magistrátu, který se k němu měl do konce července vyjádřit. Podle názoru městské části podloženého právními posudky dotyčnou směnu může nyní schválit přímo městská část, protože zákonná lhůta pro vyjádření ze strany magistrátu již uplynula.

Praha 10 tímto dnešním aktem naplňuje nejen svým programovým prohlášením deklarovanou snahu zachránit tradiční stadion Ďolíček, ale i pomoci fotbalovému klubu Bohemians 1905. S tím již schválila uzavřené smlouvy na pronájem stadionu za symbolickou korunu na rok po dobu 20 let. Tato smlouva vejde v platnost v okamžiku převodu stadionu do majetku městské části a souvisejícího zápisu do katastru nemovitostí.