Aktuality ze školství

Prohlášení k záchraně stadionu Ďolíček

Vyjádření  k informacím Magistrátu hl.m.Prahy k situaci s fotbalovým stadionem Ďolíček

Praha 10 ani nikdo z jejich zástupců na místě stadionu žádnou komerční výstavbu neplánuje a nikdy neplánovala. Jedná se o magistrátní fantasmagorii, která nemá s realitou naprosto nic společného. 

Prohlášení k záchraně stadionu Ďolíček

Jde o nesmyslnou konstrukci, která je v rozporu nejen se zdravým rozumem, ale i s platnou legislativou a platnými usneseními rady i zastupitelstva městské části Praha 10.

 

Praha 10 na koupi stadionu a zajištění jeho dalšího fungování pro sport pracuje usilovně tři roky a jeho záchranu a zachování jako stadionu má ve svém programovém prohlášení rada městské části.

 

K tvrzení magistrátu týkající se záměrů městské části na využití stadionu, které je odůvodněno znaleckým posudkem, můžeme pouze konstatovat, že znalec zvolil pro stanovení hodnoty stadionu při zpracování znaleckého posudku metodiku výpočtu ceny, která mu dle jeho uvážení připadala v daném případě nejvhodnější. Závěry znaleckého posudku nemají absolutně nic společného s  budoucím záměre využití  stadionu.

Vyjádření ke znaleckému posudku

Záměr zachování fotbalu a vykoupení stadionu proto, aby na něm mohl dále hrát tradiční fotbalový klub Prahy 10 Bohemians 1905 deklarovalo jasně zastupitelstvo Prahy 10 hlasy napříč politickým spektrem. Jedinými odpůrci koupě stadionu byli historicky vždy právě zastupitelé TOP 09 z Prahy 10, což lze doložit záznamy z elektronického hlasování.

Dva měsíce po termínu, do kterého se měl magistrát dle Statutu hl.m.Prahy k obchodu navrhovanému Prahou 10 vyjádřit, den před doplňovacími senátními volbami ve volebním obvodě Praha 10 zástupci TOP 09 v čele s primátorem Hudečkem vyrukují s nesmyslným obviněním.

Pozemek a celý stadion by v případě schválení nabylo do vlastnictví přímo hlavní město Praha – proto se také k předmětnému obchodu magistrát měl vyjádřit.

Dalším důkazem lží primátora Hudečka je i to, že Praha 10 má již déle než 3 měsíce připravenou nájemní smlouvu pro Bohemians 1905 v délce 45 let za 1 korunu. Tuto smlouvu připravilo vedení Prahy 10 společně s vlastníkem klubu. Podpis této smlouvy je přitom plánován po jednání zastupitelstva Prahy 10, které se v této souvislosti má konat ještě v tomto volebním období. Nebýt obstrukcí ze strany magistrátu, „Bohemka“ by již mohla hrát na městském stadionu.

 

Bohumil Zoufalík, starosta Prahy 10

Ivan Vinš, místostarosta Prahy 10

Darek Jakubowicz, spolumajitel klubu Bohemians 1905

Jiří Vrba, předseda Desítky pro domácí

Michal Neubauer, DPD, předseda výboru pro sport