Aktuality ze školství

Prahu 10 čeká vedle voleb i další referendum

Vedle komunálních a pražských voleb čeká zítra a v sobotu obyvatele Prahy 10 i možnost vyjádřit se k dalším důležitým tématům v místním referendu. Hlasovat se bude mj. o případném pokračování privatizace, o dotování oprav chodníků z rozpočtu města či o vybudování parkovacích domů.

Prahu 10 čeká vedle voleb i další referendum

Volby do zastupitelstev i referendum se konají v pátek dne 10. října 2014 od 14.00 hodin do 22.00 hodin a v sobotu dne 11. října 2014 od 8.00 hodin do 14.00 hodin. Zvláštnostní letošních voleb je i to, že volit mohou i  občané EU, kteří mají v dotyčné obci registrované přechodné bydliště  pokud se v místě přechodného bydliště k volbám dopředu zaregistrovali.

Podrobné informace ke komunálním volbám naleznou zájemci na http://tinyurl.com/pe5zqt5 a k referendu na http://tinyurl.com/m7exqlg.

 

Otázky 3.kola referenda Prahy 10

Otázka č. 1: Souhlasíte s pokračováním privatizace bytů svěřených městské části Praha 10 oprávněnými nájemci bytů?

Otázka č. 2: Souhlasíte s řešením problematiky bezpečnosti dětí v základních a mateřských školách a bezpečnosti ochrany majetku občanů ve veřejném prostoru městské části Praha 10 formou kamerového systému napojeného na pult centrální ochrany městské části Praha 10 včetně propojení na Policii České republiky a Městskou policii hl. m. Prahy?

Otázka č. 3: Souhlasíte, aby městská část Praha 10 i nadále z vlastního rozpočtu nad rámec svých zákonných povinností poskytovala hl. m. Praze a TSK Praha finanční prostředky na financování oprav a údržby veřejných komunikací ve vlastnictví hl. m. Prahy?

Otázka č. 4: Souhlasíte, aby městská část Praha 10 vybudovala parkovací dům na Francouzské ulici a dotovala jeho budoucí provoz tak, aby parkování v něm bylo dostupné všem občanům městské části Praha 10?

Otázka č. 5: Souhlasíte, aby městská část Praha 10 vybudovala parkovací dům na Vršovické ulici a dotovala jeho budoucí provoz tak, aby parkování v něm bylo dostupné všem občanům městské části Praha 10, a iniciovala odpovídající změnu územního plánu hl. m. Prahy?