Aktuality ze školství

Praha 10 spustila kampaň Strategie pro Desítku

Radnice spustila kampaň „Strategie pro Desítku“, která bude podkladem k tvorbě koncepčního dokumentu Strategického plánu Prahy 10. Ten určí vizi, odpovědný rozvoj a směřování městské části na dalších 10 let.

Publikováno: 03.05.2019
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Rozvoj2764

Do jejího plánování se bude moci zapojit veřejnost, místní podnikatelé, spolky, vedení města a představitelé veřejných institucí.

„Naším společným cílem v následujících měsících je zkvalitnit podmínky života obyvatel Prahy 10 ve všech oblastech, navrhovat potřebné kroky k trvale udržitelnému rozvoji města a poskytnout veřejnosti a podnikatelské sféře informace o dlouhodobých rozvojových záměrech,“ uvedla starostka Renata Chmelová (Vlasta).

Práce na strategickém plánu byla zahájena v dubnu 2019 s předpokládaným ukončením v prvním čtvrtletí roku 2020. Poté bude strategický plán předložen ke schválení zastupitelstvu.

„Chceme, aby byl Strategický plán zpracován převážně komunitně. Důležitým partnerem pro vedení Prahy 10 je veřejnost, se kterou se v rámci přípravy dokumentu budeme potkávat na pravidelných setkáních. V rámci příprav počítáme i se zřízením pracovní skupiny a zapojením vedoucích jednotlivých odborů úřadu, poradních komisí Rady MČ a výborů zastupitelstva,“ říká k plánům radnice 1. místostarostka Jana Komrsková (Piráti)

Dokument bude obsahovat všech 10 oblastí udržitelného rozvoje, které ovlivňují veřejný život - Správa věcí veřejných a územní rozvoj, Životní prostředí, Udržitelná spotřeba a výroba, Doprava a mobilita, Zdraví, Místní ekonomika a podnikání, Vzdělávání a výchova, Kultura a volný čas, Sociální prostředí a Globální odpovědnost.

„Názory obyvatel naší městské části nás pochopitelně zajímají. Koneckonců, jsme vaši volení zastupitelé. A vědět, co nás čeká a jaké jsou priority na další roky je klíčové pro další rozvoj celé Desítky,“ říká místostarosta Filip Humplík (ODS).

Součástí kampaně je spuštění webové stránky www.praha10.cz/strategie, která má za cíl seznámit občany s přípravou a tvorbou Strategického plánu udržitelného rozvoje městské části Praha 10. Pomocí webové stránky má veřejnost možnost podávat mimo jiné podněty pro zlepšení kvality života v různých oblastech. Podněty bude možné také podávat osobně na veřejných setkání, které se konají během května a června v prostorách základních škol, městské knihovny a v ulicích městské části. Přesné termíny jsou již zveřejněny na zmíněné webové stránce.