Aktuality ze školství

Praha 10 si zvolí nejlepší sportovce uplynulého roku

Městská část spustila již 9. ročník populární ankety Sportovec roku Prahy 10. Místní občané a sportovní kluby a instituce se sídlem na Desítce mohou nyní až do 19. března nominovat své kandidáty na ocenění. Soutěž je vypsána v šesti kategoriích, vítěze vybere porota do konce dubna.

Publikováno: 03.02.2023
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport3807

Radnice Prahy 10 vyhlásila anketu pro sportovce poprvé v roce 2014. Od té doby probíhá pravidelně s výjimkou předloňského ročníku, který byl kvůli covidové pandemii věnován trenérům dětí a mládeže. Letos budou opět oceněni nejlepší sportovkyně a sportovci, a to v kategoriích 6–10 let, 11–14 let, 15–21 let, dospělí, tělesně handicapovaní a sportovní týmy.

Podávat nominace je možné za sportovní výkony a úspěchy dosažené v loňském roce, a to prostřednictvím elektronického formuláře. Navržení sportovci musejí mít trvalé bydliště na území MČ Praha 10 nebo registraci v některém místním sportovním klubu či tělovýchovné jednotě. „Jednotlivci i kluby z Prahy 10 každoročně dosahují velké množství skvělých výsledků a výrazných úspěchů, proto očekávám celou řadu nominací,“ uvedl Viktor Lojík (Společně pro Prahu 10 / TOP 09), předseda „desítkového“ Výboru pro sport a volnočasové aktivity.

Porota složená ze členů zmíněného výboru následně návrhy vyhodnotí a určí laureáty za jednotlivé kategorie. Místostarosta Prahy 10 Pavel Šutka (Společně pro Prahu 10 / ODS), který má sport v gesci, se na oznámení nominací a následné vyhlášení výsledků velmi těší: „Sportovce roku vnímám jako skvělou možnost setkat se s řadou talentů z naší Desítky, kteří si zaslouží pozornost a o kterých do budoucna zcela jistě uslyšíme. Věřím, že i úspěch v podobné anketě může zejména pro mladé sportovce znamenat pozitivní impuls a potvrzení toho, že jejich kroky vedou správným směrem. Což je v určitém věku velmi důležité.“   

Nejlepším sportovcům Prahy 10 budou na konci jara předány ceny při slavnostním ceremoniálu v Trmalově vile. „Věřím, že pro vítěze bude odměnou právě i jejich veřejné vyhlášení, kdy se kromě věcných cen nepochybně dočkají i zaslouženého potlesku,“ dodává předseda výboru Viktor Lojík.