Aktuality ze školství

Praha 10 rozdělí rekordních 15 milionů na sport

V rekordní částce, kterou minulý týden schválili radní Prahy 10 na dotační programy v roce 2017, je významným způsobem pamatováno i na sport. Z celkových 32,5 milionu korun míří do oblasti sportu, mládeže a volného času 15 milionů. To je vůbec nejvíce v historii městské části.

Praha 10 rozdělí rekordních 15 milionů na sport

Radnice tak pokračuje v dlouhodobé podpoře nabídky aktivit pro občany Prahy 10. Podpory se mohou dočkat nejen tradiční akce, ale i nové či méně známé projekty.

V dotační podpoře sportu je kromě rekordní sumy i několik dalších novinek. „Především se zavádí jednoletý dotační program Aktivní desítka na pořádání hlavně sportovních a volnočasových akcí, a to pro obyvatele všech věkových  kategorií - od dětí školního věku, přes dospělé až po seniory. Dokazujeme tak, že naším cílem je skutečně podporovat sport pro všechny,“ uvedla předsedkyně sportovního výboru Kateřina Peštová (ČSSD).

Další jednoleté dotační programy jsou na organizaci sportovních soustředění a táborů, pořádání významných sportovních akcí pro děti a mládež i na činnost sportovních volnočasových center pro stejnou věkovou skupinu. Radnice dlouhodobě podporuje sportování handicapovaných a hodlá v tom pokračovat i nadále.

Zavádí se i dvouletý dotační program podpory organizované sportovní činnosti mládeže.

Dlouhodobou prací s kolegy Lojdou a Zoufalíkem na koncepční změně celého systému dotací vznikla jistota v podobě dvouletého programu. Jsem si jistá, že určitá záruka toho, že kvalitní projekty mohou být podpořeny vícekrát za sebou, sportu na Praze 10 pomůže,“ říká Kateřina Peštová.

Zpracování žádostí o dotace bude nyní mnohem jednodušší než doposud. Nově budou mít žadatelé jednotný formulář, jasnou metodiku i možnost podat více žádostí. Jejich příjem bude probíhat letos od 5. do 19. prosince. Více informací a praktické informace k podávání žádostí se v průběhu listopadu objeví na sportovním a volnočasovém portále Prahy 10 Aktivní desítka www.aktivnidesitka.cz