Aktuality ze školství

Praha 10 pořádá další sportovní turnaj pro veřejnost. Tentokrát můžete strávit odpoledne s in-line bruslením v Malešickém parku

„Aktivní desítka“ si na letošek připravila sérii deseti sportovních turnajů pro veřejnost. Doposud se konal turnaj ve společenských hrách, v bowlingu a turnaj v míčovém čtyřboji. Nyní se účastníci mohou těšit na zábavné odpoledne na kolečkových bruslích, opět zcela zdarma.

Publikováno: 16.06.2017
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Malešice, Zprávy tiskového mluvčího1594

Již tuto neděli 18. 6. 2017 se budete moci zúčastnit turnaje v in-line bruslení v Malešickém parku od 10:00 hodin. Přihlásit se můžete na místě nebo na portálu www.aktivnidesitka.cz, startovné je zdarma. In-line den je určen nejen pro ty, kteří již umí bruslit a přijdou si zasoutěžit, ale i pro ty, kteří bruslit zatím neumí, ale chtějí si to vyzkoušet sami nebo zjistit, zda to bude bavit jejich děti. Je připravena školička s trenérem nejen pro děti, ale i pro dospělé, kteří na bruslích budou stát poprvé. Brusle a veškeré příslušenství je možné si zdarma zapůjčit.

„Cílem turnajů je umožnit úplně každému přístup ke sportu. Zúčastnit se může opravdu kdokoliv a v jakémkoliv věku. Nabízíme příjemně strávené odpoledne, možnost zasoutěžit si a vyhrát  věcné odměny nebo diplom na památku. Pod vedením profesionálů vypilovat to, v čem si třeba nejste jistí – například výuka sjíždění kopců, nebo začít s in-line bruslením úplně od začátku.“ říká předsedkyně sportovního výboru Kateřina Peštová. 

V rámci turnaje proběhne kromě závodu a štafety také soutěž INLINETALENT - bruslařský desetiboj. Každý účastník desetiboje bude sbírat body za disciplíny na „Talentíkovou“ kartu. Těšit se mohou účastníci například na První krůčky nebo buřtíky, slalom, podjetí pod překážkou, bezpečné zastavení, jízda vzad nebo otočení či sjezd kopce nebo bezpečné vjetí do trávy.

„Turnaje jsou velmi oblíbené a jsme za to rádi. In—line bruslení je navíc velmi populární rekreační sport, takže věříme, že si amatérští sportovci budou chtít zasoutěžit. Věku se meze nekladou, a proto se mohou zúčastnit děti již od 4 let,“ říká předsedkyně sportovního výboru Kateřina Peštová.

Proběhne také exhibiční soutěže o nejšikovnější in-line rodinu v Praze. Každý rodinný závodník musí projet vytyčenou trasu, poté předat štafetu. Každá zúčastněná rodina získá odměnu a nejšikovnější pražská in-line rodina další speciální odměnu a titul INLINE FOR FUN – THE BEST FAMILY.