Aktuality ze školství

Praha 10 obhájila bronz, má třetí nejlepší webové stránky. Uspěla i nová aplikace

Úřad městské části Praha 10 opět uspěl se svými oficiálními webovými stránkami v anketě Zlatý erb. Stejně jako minulý rok, i letos odborná porota vyhodnotila web Praha10.cz jako třetí nejlepší ze všech pražských městských částí. Porotce zaujala také nová aplikace pro chytré mobilní telefony.

Stránky měst a obcí se hodnotily podle osmi kritérií. Porota byla složená z IT specialistů, zástupců Magistrátu hlavního města Prahy, ale i laické veřejnosti. Kromě přehlednosti, grafického zpracování a technických hledisek se hodnotilo také například zveřejňování povinných informací a správa úřední desky.

„Nedávno jsme naše webové stránky zásadně změnili. Kromě čistějšího designu jsme také celý web chtěli zjednodušit. Došlo tak k odklonu od koncepce zpravodajského serveru k serveru orientovanému primárně na služby pro občany,“ vysvětluje tajemník úřadu Martin Slavík. Právě nedávnou změnu webu porotci často chválili. „Nový design je výraznější a přívětivější,“ pochválila zpracování webu porotkyně Renata Tomanová.

Třikrát plný počet bod

„Na webu jsou podrobně vysvětlené životní situace, bohatá fotogalerie i informace o městské části a památkách. Funkční diskuze, a to i na Facebooku,“ uvedla porotkyně Martina Soukupová. Porotci ocenili i podrobné informace z jednotlivých odborů úřadu, informace pro seniory, zobrazení na mobilních telefonech či funkčnost sociálního portálu. Plný počet bodů získala Praha 10 za přítomnost povinně zveřejňovaných informací, vedení úřední desky a za podporu zobrazí na mobilních telefonech.

Na příjemném šestém místě se umístila také nová aplikace pro chytré telefony iOS a Android s názvem Moje Praha 10.  Tak je momentálně již ke stažení a dobrého hodnocení se dostává i od samotných uživatelů. „Vzhledem k tomu, že mobilní zařízení využívá již téměř každý, je služba velmi užitečná, občan může informace o MČ získávat v reálném čase,“ hodnotila aplikaci porotkyně Zlatého erbu Dana Vynikarová.

Webové stránky Praha10.cz navštíví denně okolo 1500 lidí. Úřad plánuje web i nadále vylepšovat. Pro prahu 10 se nejedná o první podobný úspěch, tem největší zaznamenala v roce 2014, kdy se v této anketě umístila dokonce na 1. místě.