Aktuality ze školství

Otevřena nová školka ve Vladivostocké – do září s kapacitou 58 dětí

Předškolní vzdělání dalším dětem nabídne dnes slavnostně otevřena nová část mateřské školky Vladivostocká.  „Pro další školní rok se nám naši celkovou kapacitu i díky této školce podaří zvýšit o téměř 200 nových míst. Během posledních 12 let jsme v Praze 10 navýšili kapacitu ve školkách o 663 míst, což je takřka třetinový nárůst původních kapacit,“ uvedl u příležitosti otevření nové části školky zástupce starosty pro oblast školství Ivan Vinš (Nez.)

Publikováno: 06.05.2014
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Školství, Vršovice, Zprávy tiskového mluvčího, Různé611
Otevřena nová školka ve Vladivostocké – do září s kapacitou 58 dětí

K dnes otevřené nové třídě ve Vladivostocké přibude další od září s celkovou kapacitou 58 dětí. Dalších 56 míst nabídne školka Na Sychrově a od listopadu pak 48 míst Mrštíková a 38 míst MŠ Břečťanová. „V horizontu další dvou až tří let navíc plánujeme výstavbu dalších dvou mateřských škol a kapacita by se tam měla zvýšit ještě o dalších 280 míst,“ podotkl místostarosta podle kterého výstavbu nových míst v mateřských školkách bohužel zbrzdily i aktivity některých občanských sdružení.

 

Díky koncepčnímu a operativními řešení se Praze 10 jako jedné z mála pražských městských částí daří počty nepřijatých dětí do školek výrazně snižovat. Zástupci radnice rodiče s neumístěnými děti v předškolním věku také upozornili na možnost umístění do předškolních tříd při základních školách. „Máme zde nevyužitou kapacitu 75 dětí pro děti s odkladem nástupu do ZŠ. Tyto třídy fungují zcela podle osnov mateřských škol a v jedné třídě mají maximálně 15 dětí,“ upozornil místostarosta.