Aktuality ze školství

O proluce v Krymské se i přes její prodej povede debata s veřejností

Prodej zbytkových pozemků ve stavební proluce mezi ulicemi Moskevská a Krymská a sousedního nájemního domu za částku 43,5 miliónu korun schválilo na svém dnešním zasedání zastupitelstvo pražské desáté městské části. Místní občanská sdružení přitom na zasedání žádala zapojit veřejnost do debaty o budoucí podobě místa. Zastupitelé tyto snahy podpořili zakotvili je i do prodejní smlouvy.

Publikováno: 04.02.2013
Kategorie: Zprávy tiskového mluvčího20
O proluce v Krymské se i přes její prodej povede debata s veřejností

Peníze získané z prodeje Praha 10 reinvestuje do majetku - mj. do revitalizace sousedící ulice Moskevská a do obnovy mateřské školy Na Sychrově, která napomůže snížit kritický nedostatek míst pro děti ve školkách v Praze 10. „Praha 10 si ponechává široké možnosti jak investora přimět ke splnění představ místních občanů i občanských iniciativ. Neprodává totiž vybrané blokační pozemky, bez nichž není investor schopný svou stavbu uskutečnit. Právě prostřednictvím těchto pozemků obec může uplatnit zájmy své i zájmy místní komunity,“ zdůraznila místostarostka Prahy 10 Ivana Cabrnochová (SZ).

Pozemky a vilu koupila developerská firma Magnolia Invest, která chce v místě zbudovat rezidenčně-administrativní projekt. Ten bude zbudován nejen na základě platného územního plánu a veškerých souvisejících právních norem, ale zohledňovat bude i přání a požadavky místních obyvatel. Součástí prodejních podmínek je i bod, který pod hrozbou vysoké pokuty nedovoluje stavební firmě stávající secesní dům zbořit.

Praha 10 zároveň připomíná, že stavba se nedotkne prostoru tzv. tržíčku, kde nyní probíhají veřejné akce typu Zažít město jinak nebo trhy a které obec každoročně finančně podporuje. Naopak, tento prostor bude rozšířen o několik set metrů čtverečných a bude rehabilitován do podoby moderního městského náměstí v historické čtvrti.