Aktuality ze školství

MČ Praha 10 bude rekonstruovat budovu svých jeslí

Desátá městská část připravuje rozsáhlou rekonstrukci budovy v Jakutské ulici. Ta byla postavená v 60. letech minulého století a od té doby slouží dětem předškolního věku – původně zde byly jesle, v posledních letech v objektu fungují dětské skupiny. Nyní Desítka chystá kompletní přestavbu budovy, Rada dnes schválila vypsání veřejné zakázky na její rekonstrukci.

Publikováno: 12.07.2022
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Školství3701
MČ Praha 10 bude rekonstruovat budovu svých jeslí

Dětské skupiny provozuje Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci v Praze 10 (CSOP), příspěvková organizace radnice a navštěvuje je 55 dětí od jednoho roku do 3 let. „Chceme výrazně zvýšit jejich komfort, proto jsme na Radě dali zelenou rekonstrukci,“ říká radní Olga Koumarová (ODS), která je ve vedení městské části zodpovědná za investice a budovy mateřských a základních škol. „Vzhledem k tomu, že se jedná o opravdu letitou budovu, bude po skončení stavebních prací nové prakticky všechno. Podchycením základů zlepšíme statiku objektu, postavíme novou kuchyň, střechy se solárními panely, terasy v nadzemním podlaží se opět budou moci využívat, samozřejmostí jsou úplně nové toalety či okna,“ vypočítává radní Koumarová část viditelných oprav a přestaveb, které budovu čekají. 

Samotné stavební práce by měly trvat 12 měsíců, dětské skupiny budou po tu dobu přesunuté do budovy mateřské školy Jasmínová. „O skupiny mají naši rodiče dlouhodobě velký zájem. Určitě si zaslouží, aby jejich děti trávily svůj čas v moderním prostředí, v kterém budou jistě spokojenější. Stávající budova je de facto technicky ve stavu z 50. let minulého století,“ říká Michal Kočí (Piráti), radní pro sociální oblast, zdravotnictví a rodinnou politiku. „Cílem dětských skupin je podpořit rodiny při slaďování pracovního a osobního života,“ dodává. 

Tři dětské skupiny v Jakutské jsou k dispozici jak na celoměsíční docházku, tak na příležitostné hodinové hlídání.