Aktuality ze školství

Legendární skateboardista Tony Hawk předvede své umění na Gutovce

Tony Hawk, legenda světového skateboardingu, se v sobotu 25.července od 16 hodin představí na pražské Gutovce.  Zhruba padesátiminutovou exhibici předvede spolu se svým týmem v produkci „Birdhouse skateboard“ v rámci evropského turné European Vacation Tour 2015.

Publikováno: 24.07.2015
Kategorie: Článek, Strašnice, Zprávy tiskového mluvčího, Různé986

„Gutovka je Hawkovou  jedinou zastávkou v Česku, vybral si ji sám, na což jsme velmi pyšní. Pro vyznavače tohoto sportu to bude neopakovatelný zážitek,“ řekl radní Prahy 10 Bohumil Zoufalík. Vstup na akci je zdarma. Po exhibici by měla následovat i tisková konference.  

Sedmačtyřicetiletý Hawk jako první na světě dokázal udělat obrat o 900°. Jeho popularitu ještě zvýšily počítačové hry o jízdě na skateboardu, na jejichž přípravě od roku 1998 spolupracuje s firmou Activision. Obrovský zájem vyvolala už první ze série těchto her nazvaná Tony Hawk´s Pro Skater.

V rámci turné po Evropě už Hawk navštívil Velkou Británii, Dánsko, Francii, Španělsko a Německo. Skatepark v areálu Gutovka, v němž vystoupí v sobotu, je otevřen od roku 2001 a jde o první betonový skatepark v ČR, který v tuzemsku nemá obdoby jak svou rozlohou, tak i variabilitou a pestrostí překážek. Má dvě základní části – „streetovou“, která zabírá asi třetinu skateparku, a „bazénovou“.

Areál Gutovka nabízí i mnohé další možnosti sportovního vyžití. Mimo jiné je tu jedinečná horolezecká stěna, vodní svět, kluziště či hřiště pro plážový volejbal.