Aktuality ze školství

Koncert ZŠ Karla Čapka v Českém muzeu hudby

Koncert, na kterém vystoupil pěvecký sbor mladších dětí a klavírní třída pod vedením paní učitelky Iryny Lukashové ze ZŠ Karla Čapka, se konal 9. ledna 2013 v Českém muzeu hudby.

Publikováno: 30.01.2013
Kategorie: Školství7

Koncert, na kterém vystoupil pěvecký sbor mladších dětí a klavírní třída pod vedením paní učitelky Iryny Lukashové ze ZŠ Karla Čapka, se konal 9. ledna 2013 v Českém muzeu hudby. Vánoční cyklus od Zdeňka Vašíčka "Vítej děťátko" v podání pěveckého sboru mladších dětí s doprovodem klavíru a klavírní skladby v interpretaci žáků školy pod vedením paní učitelky Mgr. Ireny Lukášové velmi zaujaly pozornost posluchačů.
Vystoupení zajímavě moderoval žák 6. třídy Jan Gabčo. Hrou na klavír příjemně potěšili Natálka Kopecká (3. třída) -  zahrála "Blues" od Johna Schauma a Alex Hayes (4. třída) s "Menuetem č. 4“ od Johanna Sebastiana Bacha a "Vánoční náladou" od Ilony Jurníčkové.
Vánoční koleda "Chtíc aby spal“ se stala hudebním dárkem všem posluchačům a pozvedla novoroční náladu.
Poezie Vánoc a krásná atmosféra doprovázely celý koncert. Všichni posluchači si odnášeli teplo a radost z vydařeného vystoupení dětí do svých domovů.