Aktuality ze školství

I letos radnice Prahy 10 pomůže o prázdninách rodičům, nabídne příměstské tábory

Stejně jako v minulých letech, i letos mohou Pražané počítat s nabídnou příměstských letních táborů. Ty se od těch klasických liší tím, že dítě na táboře nezůstává přes noc, rodiče si jej musí vždy odpoledne vyzvednout. I tak se jedná o vyhledávanou pomoc v letních časech, kdy musí rodiče pro své potomky sehnat hlídání.

I letos radnice Prahy 10 pomůže o prázdninách rodičům, nabídne příměstské tábory

„Sestavit pro dítě prázdninový program není pro rodiče snadné. Nabízíme tábor se zkušenými lektory, kde dětem přibližujeme sport a aktivní životní styl,“ vysvětluje radní Prahy 10 pro sport a územní rozvoj Bohumil Zoufalík (NPP10-HPLD). Úspěchem podle radnice Prahy 10 je například to, že řada dětí z minulých turnusů sportovních táborů se nakonec zapsaly do sportovních klubů, které děti během tábora navštívily v rámci sportovních workshopů.

Letos jsou v plánu dva turnusy, první od 6. do 10. srpna a druhý od 13. do 17. srpna. Tábor se koná v prostorách ZŠ Nad Vodovodem. Přihlásit je možné děti od 6  do 14 let, pro obyvatele Prahy 10 tábor stojí 1500 korun a pro ostatní dva tisíce korun.

„I tento rok se Příměstský sportovní tábor pro děti z městské části Praha 10 zaměří hlavně na rozšíření sportovních dovedností dětí u různých druhů sportů a vytvoření kladného vztahu ke sportu a pohybu. Novinkou letošního roku bude návštěva klubu vozíčkářů, kteří děti poučí o úrazové prevenci.

Chceme, aby se děti v rámci příměstského tábora podívaly na různá sportoviště, kde si budou moci sportovní disciplíny vyzkoušet pod vedením zkušených instruktorů,“ vysvětluje předsedkyně sportovního výboru Kateřina Peštová (ČSSD).

Děti si pod vedením zkušených instruktorů vyzkouší různé sporty – tenis, in – line bruslení, plavání a lezeckou stěnu. V dopoledních hodinách se mohou těšit na sportovní aktivity, odpoledne na různé soutěže, hry, kreativní činnosti a také na jeden celodenní výlet v každém z turnusů.