Aktuality ze školství

Další děti mají své stromy

I na podzim se v Praze 10 pokračovalo se sázením stromků za narozené děti, další kolo výsadby se uskutečnilo ve druhém listopadovém týdnu. Rodiče se svými ratolestmi se sázení opět v hojném počtu aktivně účastnili – symbolicky si vlastní strom zahrnovali připravenou zeminou, zalévali či osazovali cedulkou se jmény dětí.

Těší mě, kolik rodičů s dětmi si každoročně přijde zasadit svůj strom a kolik z nich si následně hlídá, jak se jejich stromku daří," uvedla k popularitě projektu Jana Komrsková, místostarostka pro životní prostředí.

Ke každému stromu bylo přiřazeno maximálně osm novorozených dětí a sázelo se na těchto místech: na hřišti v ulici Pod Hotelem a Bydžovského, v parku Pod Rapidem, na Kubánském náměstí a při ulicích Francouzská, Žitomírská, U Kombinátu, Nosická, Nučická, Tuchorazská, Hvozdíková, Jirenská, Přistoupimská, Slunečná, Sněženková, Mukařovská, Přetlucká, Jetelová a Kapraďová.

Městská část ve spolupráci s rodiči nyní zasadila 35 stromů, což spolu s jarním kolem akce činí celkem 84 nových stromů v letošním roce. Za dobu trvání projektu od roku 2007 se tímto způsobem podařilo rozšířit zeleň Prahy 10 o úctyhodných 4 429 stromů. Rodiče nově narozených dětí, kteří se chtějí do projektu zapojit, se mohou přihlásit při slavnostním aktu vítání občánků Prahy 10. Podrobné informace o projektu jsou k dispozici na www.verejneprostory.cz.