Aktuality ze školství

Blíží se přechod na nový televizní signál, MČ Praha 10 modernizovala antény

MČ Praha 10 modernizovala v souvislosti s přechodem na signál DVB-T2 ve svých bytových domech společné televizní antény (STA). Občané si tak budou moci naladit „nové“ vysílání, a zároveň přijímat až 37 programů šířených pozemním digitálním způsobem v Praze, oproti původním 11. Ke změně dojde v noci z 27. na 28. listopad. 

MČ Praha 10 provedla modernizaci ve svých 168 bytových domech. Na tuto investici MČ Praha 10 vynaložila Kč 3 327 784,- včetně DPH.

Druhá vlna digitalizace se týká všech domácností, které přijímají televizní vysílání pozemním signálem venkovní či pokojovou anténou. Aby občané mohli sledovat vysílání i po 27. listopadu, potřebují mít zároveň set-top box nebo televizor s tunerem na příjem ve formátu DVB-T2.

K přechodu na nový standard DVB-T2 dochází na základě rozhodnutí vlády a mezinárodních dohod, které mají v Evropě umožnit další rozvoj vysokorychlostního internetu. S jakýmikoli dotazy ohledně termínů vypínání, způsobu přeladění nebo jiných technických problémů se lze obracet na telefonní centrum České televize na čísle 2 6113 6113, případně na e-mail info@ceskatelevize.cz. Podrobnější informace jsou zároveň dostupné na webu www.diqict.cz.