Aktuality ze školství

Aktuálně: Výpadek tepla a teplé vody v oblasti Prahy 10

aktualizováno 28. 1. 2014
Dnes ráno došlo k další poruše na teplovodu v oblasti Prahy 10. Jedná se o poruchu s výrazně menšími následky pro zásobování teplem, než byly události předešlé. Tato se nachází v ul. Srbínská a dle informací dispečinku Pražské teplárenské je bez tepla 14 vchodů činžovních a panelových domů v ul. Srbínská a Svojetická. Mapka s vyznačením dotčených ulic a snímek jednoho z domů jsou v příloze tohoto e-mailu. Kolem sedmé hodiny ráno byly zahájeny výkopové práce a v současné době ještě není porucha odkryta, není tedy zatím znám rozsah poškození. Předběžný odhad doby trvání bude možné zpřesnit během dopoledne, až dojde k odkrytí poškozeného místa. Zatím platí předpoklad zprovoznění během večera.
 
 
27. 1. 2014
Na několika místech Prahy 10 došlo dnes v noci k poruchám na teplovodu. Po dobu trvání opravy jsou bez dodávky tepla Vinohrady, Vršovice a Skalka. Podle informací od občanů poskytnutých na webu a Facebooku jsou výpadky tepla a teplé vody také v oblasti Strašnic, mj. ulice Černokostelecká. Aktuální předpoklad dokončené oprav ze strany Pražské teplárenské je 18:00 hod. Bez tepla se ocitly některé základní i mateřské školky v Praze 10 i budova radnice Prahy 10. Na základě rozhodnutí tajemníka bude úřad pro veřejnost kvůli této situaci otevřen pouze do 14 hodin. 
 
 
Aktuálně: Výpadek tepla a teplé vody v oblasti Prahy 10
Aktuálně se netopí na 13 mateřských školkách ( MŠ Bajkalská, MŠ Dvouletky, MŠ Magnitogorská, MŠ Nedvězská, MŠ Nučická, MŠ Jakutská, MŠ Přetlucká , MŠ Štěchovická, MŠ Rembrandtova, MŠ Tolstého , MŠ Útulná, MŠ U Roháčových kasáren, MŠ Vladivostocká a šesti ZŠ (ZŠ Brigádníků, ZŠ Jakutská, ZŠ Olešská, ZŠ U Roháčových kasáren, ZŠ V Rybníčkách, ZŠ Vladivostocká). Bez tepla byla i jedna budova jeslí, Praha 10 na místo operativně umístila přímotopy. 
 
V kompetenci ředitelů škol je možnost informovat rodiče o stavu na školách a požádat rodiče, aby si své dětí odvedly domů. Pokud nebude havárie odstraněna a bude ohrožen zítřejší chod škol, je v plné kompetenci ředitelů vyhlásit na ZŠ ředitelské volno z provozních důvodů. Uzavření MŠ z provozních důvodů mohou udělat i ředitelé MŠ. Oznámení by ředitelé ohlásili na www stránkách škol a školek a oznámení by bylo na všech budovách škol.
 
Na místě oprav na Kubánském náměstí jsou horkou vodou zatopeny některé objekty, přítomni jsou zde hasiči a situaci zde osobně sleduje i starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík.
 
Aktuální informace o konkrétních adresách výpadků a předpokládané době opravy http://www.ptas.cz/cs/odstavky-a-poruchy/?type=4