Aktuality z kultury

V Záběhlicích budou o víkendu závodit kočárky

Tato neděle u Hamerského rybníka v Záběhlicích bude patřit všem aktivním maminkám a tatínkům, kteří na tomto místě změří síly v netradiční disciplíně – chůzi s kočárkem. Přesně v v 15 hodin zde totiž odstartují tzv. strolleringové závody. Cílem akce je motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu. "Chceme ukázat, že sportovat lze i s kočárkem a bez nutnosti hlídání," vysvětlila Edita Berková, zakladatelka programu a občanského sdružení Strollering.

Publikováno: 11.04.2014
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Záběhlice, Zprávy tiskového mluvčího581

Zcela záměrně je zde kladen důraz na chůzi, neboť sportovní chůze je základem každé lekce Strolleringu. Každý závodník se předem registruje a uhradí startovné ve výši 50 Kč. Polovina z výtěžku ze startovného ze všech závodů po celé Republice poputuje na účet vybrané neziskové organizace. „Velmi nás těší, že kromě vzdělávacích aktivit pro rodiče na rodičovské a po rodičovské dovolené, které pořádáme v rámci evropského projektu „Práce a rodina – jde to!“ můžeme podpořit i sportovní aktivity našich maminek,“ uvedl k chystanému závodu starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez.), který nad akcí převzal záštitu.

 

Podstatou samotných závodů je chůze s kočárkem na 100 - 150 kroků dlouhé trati v co nejkratším čase. Tváří letošních závodů bude herečka Dejvického divadla Simona Babčáková. Závodníci se mohou zúčastnit závodu hned ve třech soutěžních kategoriích: maminky, tatínkové, celé rodiny. Pro vítěze jsou připraveny, stejně jako vloni, hodnotné ceny. Součástí závodu je také bohatý doprovodný program určený především pro nejmladší účastníky závodů, děti.