Aktuality z kultury

Praha 10 se připravuje na sportovní událost roku

 

Eden v Praze 10 se zítra stane bez nadsázky centrem evropského fotbalu. Domácí SK Slavia Praha se totiž utká s londýnským velkoklubem Chelsea FC ve čtvrtfinále Evropské ligy UEFA.

Publikováno: 10.04.2019
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport, Vršovice, Zprávy tiskového mluvčího2656

Výkop se uskuteční ve 21.00 hodin a očekáván je nebývale vysoký nápor fanoušků. Radnice Prahy 10 se na situaci připravuje již týdny.

„Absolvovali jsme několik schůzek s managementem Slavie, který je velmi vstřícný a na spolupráci si nemůžu stěžovat. Na zápas s Chelsea slíbili navýšit počet parkovacích míst u stadionu, stejně jako rychlejší odbavení fanoušků u turniketů,“ konstatuje místostarosta pro dopravu Filip Humplík (ODS).

Určitým omezením se při podobně velkých akcích nikdy nelze zcela vyhnout. Prosíme proto všechny návštěvníky, aby na stadion dorazili včas a k cestě použili MHD. Ulehčíte tak sobě i svému okolí. Brány stadionu Sinobo se otevírají dvě hodiny před výkopem, to znamená v 19.00 hodin.

„Stejně jako před každým zápasem proběhlo setkání všech zainteresovaných složek integrovaného záchranného systému se zástupci stadionu Slavia a radnicí Prahy 10. Z pozice radnice pomáháme hledat nová řešení jak v bezpečnostní tak dopravní oblasti, která spolu často souvisí. Věřím, že dostavba železniční zastávky Eden pomůže k zlepšení celkové situace a zvýšení využití pražské integrované dopravy,“ říká radní pro oblast bezpečnosti Michal Kočí (Piráti). 

Dalším očekávaným utkáním je i fotbalové derby mezi Slavií a Spartou, které se uskuteční v neděli 14. dubna od 18.00 hodin. Na tento zápas platí stejné doporučení, aby fanoušci na stadion dorazili včas a k cestě použili MHD.