Aktuality z kultury

Praha 10 rozšiřuje spolupráci s občany

Rozšířit spolupráci s občanskými sdruženími na svém území plánuje městská část Praha 10. Proto se je rozhodla oslovit s širokou nabídkou spolupráce počínaje možností propagace akcí, přes poradenství, grantová řízení, možnost financování projektů až po zapojení do pracovních skupin radnice k jednotlivým odborným tématům.

„V Praze 10 je registrováno kolem tisícovky občanských sdružení působících na všech úrovních společenského, kulturního, sportovního i politického života. Právě zkušenosti, možnosti a nápady těchto sdružení v sobě skrývají obrovský potenciál, který - pokud se podaří propojit - může přispět ke zkvalitnění služeb a života lidí v naší městské části,“ popsal tuto aktivitu její iniciátor místostarosta městské části Praha 10 Milan Richter (ODS).

 

Praha 10 se snaží dlouhodobě zkvalitňovat spolupráci i komunikaci se zástupci občanských sdružení. S řadou z nich již spolupracuje, přesto se snaží stále oslovovat další. „Spolupracujeme s desítkami spolků, organizací, sportovních a zájmových klubů. Naší snahou je tento počet stále rozšiřovat, a to na jakékoli úrovně. Proto jsme většinu sdružení obeslali dopisem a dotazníkem, jakou formu a v jaké oblasti by spolupráci s městskou částí upřednostňovali,“ upřesnil Richter s tím, že doposud se ozvalo na výzvu radnice kolem desítky nových občanských sdružení.