Aktuality z kultury

MČ Praha 10 revitalizuje dětská hřiště, do rekonstrukcí už letos investovala 700 tisíc

Městská část Praha 10 investuje do svých dětských hřišť. Tři už letos prošly obměnou a modernizací, několik dalších rekonstrukcí proběhne do konce roku 2020. Celkově je na rekonstrukce vyčleněna částka 4 miliony korun, dalších 1,5 milionu korun má radnice alokováno na opravy a udržování hřišť.

Publikováno: 12.05.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Dětská hřiště, Malešice, Strašnice, Vršovice, Různé3180

V ulici Na Třebešíně jsou už od února zbrusu nové houpačky, v Obloukové a Nosické zaregistrovali děti a jejich rodiče renovaci hřišť při znovuotevření po „koronavirové pauze“. Zastaralé a již ne zcela vyhovující herní mobiliáře nahradily moderní prvky jako pískoviště s plachtou, domeček s kreslící tabulí, herní sestava se skluzavkou či různé druhy houpaček. Všechny plochy rovněž prodělaly i terénní úpravy.

„Na zvelebování veřejného prostoru pracujeme kontinuálně a postupná modernizace dětských hřišť je rozplánována na celé čtyři roky volebního období. Sama dobře vím, jak dokáže nová prolézačka nebo houpačka dětem zvednout náladu a jak taková ´drobnost´ zpříjemní den celé rodině,“ říká Jana Komrsková (Piráti), místostarostka věnující se mj. oblastem sportu a životního prostředí. „V případě dětských hřišť investujeme do budoucnosti a tímto směrem chceme jít i dál,“ doplňuje místostarostka Komrsková.

Rekonstrukce hřišť Na Třebešíně (72 tisíc), v Obloukové (402 tisíc) a Nosické (224 tisíc) přišla na bezmála 700 tisíc korun, ještě letos je plánována obnova v Přistoupimské, Pod Rapidem a Nedvězské, další hřiště mohou v průběhu roku přibývat. Kromě rekonstrukcí investuje městská číst ještě do průběžných oprav a údržby dětských hřišť, kterých spravuje celkem sedmasedmdesát.