Aktuality z kultury

MČ Praha 10 otevře „novou Malinovou“. Rekonstrukcí a úpravami projde ještě sedm dalších dětských hřišť

Desátá městská část pokračuje v modernizaci svých dětských hřišť. Od července bude po kompletní rekonstrukci otevřené hřiště Malinová, šest dalších prostorů pro hraní dětí a relax rodičů bude opraveno do konce prázdnin. Na podzim se radnice pustí do rekonstrukce hřiště Přípotoční.

Publikováno: 24.06.2022
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Životní prostředí3698

Výraznou proměnou prošlo dětské hřiště Malinová. Rozsáhlá plocha na Zahradním Městě se může nově pochlubit zcela novými herními prvky a opravenými povrchy, z nichž část byla zatravněná. „Vypíchla bych velké sestavy pro lezení i hru v písku a pískoviště, které dříve nebylo pevně vymezené. Samozřejmostí jsou houpačky, skluzavky či péráky,“ říká místostarostka MČ Praha 10 pro životní prostředí Jana Komrsková (Piráti). „Nyní už na místě probíhají poslední přípravy a na začátku prázdnin hřiště otevřeme,“ popisuje místostarostka Komrsková a doplňuje, že v případě Malinové se jedná o jednu z největších rekonstrukcí veřejně přístupných hřišť, kterou radnice za poslední roky realizovala – investovala do ní 3,6 milionu korun a odstartovala ji na začátku května.

Další 4 miliony korun z radničního rozpočtu půjdou do kultivace dětských hřišť Čestlická (Benická), Jahodová, Jiřího Karena, Nučická, do hřiště na náměstí Svatopluka Čecha a do sportoviště Práčská. „U hřišť Jiřího Karena, Jahodová a Nučická navíc rozšíříme herní plochy, v prvním případě na základě žádosti místních obyvatel,“ upřesňuje Jana Komrsková. Na všech místech dojde k údržbě či úpravě herních ploch a prvků.

Na kompletní rekonstrukci čeká dětské hřiště Přípotoční, které se nachází nedaleko stadionu Bohemians. Městská část si na ni vyčlenila 5 milionů korun a práce budou probíhat na podzim tohoto roku.