Aktuality z kultury

MČ Praha 10 hledá provozovatele bývalého zahradnictví

Desátá městská část hledá provozovatele bývalého zahradnictví ve Strašnicích. Na pronájem svého pozemku ohraničeného ulicemi Dvouletky a Úvalská (tzv. GreenPoint) vypsala veřejné výběrové řízení. Zájemci se mohou hlásit do konce ledna příštího roku, radnice bude hodnotit jak nabídkovou cenu, tak záměr využití.

Publikováno: 20.12.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Bydlení a nemovitý majetek, Podnikání3567

„Z pohledu řádného hospodáře je pro nás samozřejmě důležitá výše nájemného. Zároveň ale vždy usilujeme o to, aby naše pozemky byly využívané v maximální prospěch občanů. Proto jsme se rozhodli, že u nabídek budeme hodnotit z padesáti procent cenu a z padesáti procent záměr,“ vysvětluje Petr Beneš (Piráti), místostarosta odpovědný za majetek MČ Praha 10.

Rozlehlý pozemek má výměru bezmála 2 000 m2 a disponuje několika objekty. Dřevěnou budovu bývalé prodejny se sedlovou střechou doplňuje u vstupu pergola a z východní strany přístřešek. Nechybí základy skleníku, konstrukce fóliovníku k zastínění rostlin a dva sklady.

„Osobně se opravdu těším na nabídky, které nám přijdou. Zcela jistě je možné pokračovat v tradici ´klasického´ zahradnictví, nebráníme se ale ani jinému kreativnímu využití,“ říká Petr Beneš.

Možnost podávání nabídek končí 31. ledna 2022 v 10 hodin, podrobnosti najdete na úřední desce (byty.praha10.cz/eDeska). S vítězem výběrového řízení uzavře městská část smlouvu na dobu určitou tří let, s možností prodloužení o další dva roky formou opce.

Městská část dbá na kvalitu využití svých pozemků dlouhodobě. Například letos na jaře, v případě výběrového řízení na provozovatele stánku v Malešickém parku, byly kritérii z poloviny cena, ze 40 % pak celková koncepce provedení tržního místa a z desetiny reference.