Aktuality z kultury

Kde se o víkendu sejít? Přece na Desítce!

Sejdeme se na Desítce je festivalem volnočasových, společenských a kulturních organizací pro malé i velké a proběhne o víkendu 7. – 8. října. Cílem akce je propojit sousedy s organizacemi a posílit místní komunity a sousedskou sounáležitost. Návštěvníci se mohou těšit na komentované prohlídky, workshopy, představení, výstavy, kino, sportovní a zájmové aktivity, sousedská setkávání, hudbu, tanec, literární čtení, tematická povídání, cyklojízdu, bojovku a další aktivity.

Publikováno: 06.10.2023
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Kultura4933

Spolkový život je v desáté městské části pestrý a festival má ambici ukázat jej ve všech jeho odstínech. Ostatně akci s Prahou 10 spoluorganizují bezmála tři desítky institucí. Nechybí mezi nimi například Vzlet, Městská knihovna, Strašnické divadlo nebo Prostor Prádelna. „Město tvoří primárně lidé, kteří v něm žijí, a já jsem hrdý na to, že Prahu 10 tvoří aktivní občané. Díky tomu se zde koná řada skvělých akcí a působí zde bezpočet skvělých volnočasových institucí, z jejichž nabídky si vybere skutečně každý. Ostatně, přijďte se v sobotu a neděli přesvědčit sami,“ říká starosta Prahy 10 Martin Valovič.

Radnice Prahy 10 prvním ročníkem konaným v loňském roce vyslyšela poptávku místních i spolků. Ten po dvou pandemických letech přispěl k tomu, že kultura a společenský život se vrátil do veřejného prostoru.

Festival má eso v rukávu i pro soutěživé povahy. V místech jednotlivých aktivit budou k dispozici tištěné festivalové programy s mapkou. Požádejte organizátory, aby vám do mapky k danému místu nalepili samolepku. Po skončení víkendu, nejpozději do 15. října, mapku s nasbíranými nálepkami vyfoťte a pošlete na email kultura@praha10.cz.

Dvacet lidí, kteří se budou moci pochlubit nejméně pěti samolepkami, bude odměněno dárky, které připravily zúčastněné organizace. Lze se těšit na vstupenky na představení Vršovického divadla MANA, Strašnického divadla a Vzletu, dále na poukazy na přednášky či tvůrčí dílny z Rodinného centra Jablíčkov a knihy z nakladatelství Xaoxax nebo Foibos.

Program II. ročníku a mapku s adresami zapojených institucí najdete na webu https://praha10.cz/sejdemesenadesitce