Aktuality z kultury

Desítka má nejpřívětivější úřad v Praze

MČ Praha 10 získala další ocenění! V každoroční soutěži Ministerstva vnitra (MV) Přívětivý úřad se umístila na prvním místě v metropoli. Resort ve své anketě mapuje jak zmíněnou přívětivost, tak otevřenost směrem k občanům a jejich potřebám. Cenu za městskou část převzala první místostarostka Jana Komrsková (Piráti).

Publikováno: 15.09.2022
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Úřad MČ3732

„Jedná se o významné poděkování všem zaměstnancům našeho úřadu. Velmi mě těší, že Ministerstvo vnitra oceňuje, že se nám daří naše služby neustále zlepšovat a být občanům partnery, kteří jim pomohou, poradí a kteří se snaží jim maximálně ulehčit nezbytné byrokratické úkony,“ říká Jana Hatalová, tajemnice desáté městské části.

MV soutěž vyhlašuje od roku 2016. Vloni se Desítka na pražské úrovni dostala poprvé na pomyslné stupně vítězů (třetí místo), letos zaznamenala další posun. Mezi sledovaná kritéria patří počet úředních hodin, elektronizace agend či přímo komunikace s občany.  

MV zároveň desátou městskou část zařadilo mezi příklady dobré praxe, konkrétně její strategický rozvoj se zapojením občanů.