Aktuality z kultury

Běháme na Desítce. Tradiční sportovní veletrh se letos představí pod novým názvem

Osmadvacet stánků, pódium, aktivity pro děti i rodinný běh. Tak bude vypadat sportovní veletrh Běháme na Desítce, který letos proběhne pod novým názvem (dříve Desítka na Desítce) a s rozšířeným programem. Koná se v sobotu 10. září v Malešickém parku.

Publikováno: 09.09.2022
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sport3730

Největší desítkový park budou v sobotu lemovat stánky klubů či center, které se zaměřují na sportovní a volnočasové aktivity (nejen) dětí a mládeže. Rodiče se svými ratolestmi si v době od 10 do 18 hodin budou moci přímo na místě vyzkoušet jednotlivé sportovní disciplíny a shlédnout celou řadu rozličných prezentací.

„Výběr sportovních disciplín je opravdu velmi široký. Návštěvníci se můžou těšit na volejbalisty, házenkáře, judisty, ale i hráče lakrosu či profesionální tanečníky. Doprovodný program je oproti předchozím ročníkům rozšířený i o ´nesportovní´ vystoupení bubeníků či loutkové divadelní představení na motivy povídky Rudyarda Kipllinga,“ shrnuje Jana Komrsková (Piráti), místostarostka MČ Praha 10 pro sport i kulturu.   

Stejně jako vloni, i letos se v rámci veletrhu uskuteční netradiční běžecké závody – nikoliv individuální, ale štafetové. Nejprve, v 13:45, odstartuje Family Run, v němž společně běží dospělý a dítě (dva okruhy 300 a 1300 metrů). O čtvrt hodiny později přijde na řadu společný start desítky a půlmaratonu, při nichž se na okruzích po 1 300 metrech střídají tři až čtyři běžci.

„Ukazuje se, že štafetové závody mají stále větší potenciál. Kde zažijete týmového ducha v takhle individuálním sportu? Chceme se snažit rozběhat i ty, kteří se sami na velký závod třeba ještě necítí, utužit party lidí, co si spolu chodí zaběhat, anebo dát společný závodní pocit dětem s rodiči,“ říká Martin Dvořák, ředitel seriálu Team Running, který pro vršovickou radnici akci organizačně zajišťuje. 

„Změna běhu z individuální v kolektivní zábavu je součástí rodinného konceptu veletrhu. Chceme, aby se zúčastnili nejen již aktivní sportovci, ale rádi bychom ke sportovním aktivitám motivovali širokou veřejnost a umožnili rodičům a dětem přihlásit se na konkrétní disciplínu a do konkrétního klubu přímo na místě,“ vysvětluje místostarostka Komrsková. 

 

PROGRAM AKCE

 

10.00               otevření stánků sportovních oddílů pro ukázky a nábor, otevření stánků s občerstvením, reprodukovaná hudba, malování na obličej

10.05               slavnostní zahájení akce

10.10               vystoupení street 4 kids, parkour, reálná sebeobrana, beatbox, breakdance

11.00               představení vystavujících oddílů

11.45               vystoupení DanceWay

12.00               představení vystavujících oddílů

13.00               bubenický workshop pro děti i dospělé

13.20               představení vystavujících oddílů

13.45               start Family Run, uvádí Stanislav Bartůšek                                       
14.00               start Team Running

15.30               vyhlášení výsledků Team Running

17.10               vystoupení pro děti (Divadlo Damdam, loutkové představení Pralidi)

18.00               závěr akce, uzavření stánků sportovních oddílů a stánků s občerstvením