Aktuality z kultury

Běh pro Paraple v Malešickém parku je tu i letos

V sobotu 25. května 2024 se již po čtyřiadvacáté uskuteční sportovně-společenská akce Běh pro Paraple. V letošním roce navíc s nádechem oslav 30. výročí organizace. Tradiční akce opět nabídne v pražském Malešickém parku bohatý program pro celou rodinu, včetně závodů na stometrové trati. Výtěžek ze vstupného podpoří činnost Centra Paraple a lidi, kteří se po poranění míchy ocitli na vozíku.

Publikováno: 21.05.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Kultura, Sociální oblast a zdravotnictví5164

Běh pro Paraple se koná každoročně od roku 2000 na podporu lidí, kteří sami běžet nemohou. Ani letos nebude akce jen o výkonech, ale především o čase stráveném s rodinou a přáteli, o radosti, setkání a pomoci. Zahájí ji jeden ze zakladatelů Centra Paraple Zdeněk Svěrák společně s jeho ředitelem Davidem Lukešem. Běh pro Paraple se uskuteční 25. 5. od 13 do 19 hodin v Malešickém parku v Praze 10
  
Účastníci se kromě stometrových běhů, které je možné zdolat volným stylem, a již podruhé i orientačního běhu, mohou těšit na hudební vystoupení Báry Polákové či slovenského hudebníka Juraje Hnilici. Bubenickou show v rytmu samby předvede skupina Batala Praha.
 
Pestrý program je připraven i pro děti. Kromě závodění budou mít možnost užít si divadelní představení, kreativní dílničky, skákací hrad, dopravní hřiště, malování na obličej, soutěž o ceny ad. K pomazlení (nejen pro děti) budou připraveni canisterapeutičtí psi.  
 
Proběhne také vyhlášení vítězů hlavních kategorií květnové pohybové výzvy – Virtuálního Běhu pro Paraple
 

Vstupné je 100 Kč. Výtěžek ze vstupného a prodeje merchandisingu půjde na dofinancování hlavní služby Centra Paraple, pobytové sociální rehabilitace.

 

Více informací o akci Běh pro Paraple najdete na webových stránkách a sociálních sítích.