Aktuality z dopravy

MČ Praha 10 do svých škol umístí stojany na dezinfekci

Zdraví na jedničku, tak městská část Praha 10 nazvala osvětovou kampaň zaměřenou na děti. Do všech svých základních a mateřských škol umístí bezdotykové dezinfekční stojany, které doplní speciálně zpracované desatero s radami týkajícími se hygieny a prevence nemocí. Stojany a plakáty budou instalovány začátkem září a budou k dispozici minimálně do konce roku.

Publikováno: 31.08.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Školství, Koronavirus3263

„Už od března velmi pečlivě sledujeme a uvádíme do praxe veškerá bezpečnostní opatření související s covidem. Na vývoj situace budeme samozřejmě i nadále promptně reagovat, pro případ potřeby máme zásobu ochranných prostředků a pomůcek,“ ujišťuje před začátkem nového školního roku David Kašpar (VLASTA/STAN), místostarosta zodpovědný za oblast kultury a školství. „Klíčem k úspěchu je odpovědnost za sebe samého a ohleduplnost k ostatním. Tedy dodržování hygienických návyků a péče o vlastní zdraví. A o tom se snažíme přesvědčit naše děti,“ doplňuje místostarosta Kašpar.   

 

Radnice si proto do konce roku pronajala bezdotykové dezinfekční stojany. Ty doručí na přelomu srpna a září do všech škol, jež zřizuje. „Ty stojany jsou celkem masivní, barevné a jsou potištěné informacemi. Věřím, že v dětech probudí zvědavost a že si těch našich poučení takto všimnou,“ popisuje David Kašpar. K „výzdobě“ městská část použila desatero Zdraví na jedničku, které pro své malé občany speciálně připravila a umístila rovněž na plakáty. Doporučení na časté mytí rukou, zdravou stravu nebo dostatek pohybu jim předává prostřednictvím postaviček – superhrdinů.

Kromě zdravotní prevence klade městská část důraz i na samotné vyučování, respektive jeho formu. Už v minulém školním roce si učitelé vyzkoušeli výuku na dálku a není vyloučené, že potřeba distančního učení může vyvstat i letos. „Fungovat proto bude pracovní skupina pro výuku na dálku, která bude poradním orgánem pro jednotlivé školy. Ty si do ní budou moci nominovat své zástupce, oslovíme profesní organizace a obecně odborníky v oboru,“ vysvětluje místostarosta Kašpar.