Aktuality z oblasti bydlení a správy nemovitého majetku

Milion na projekty svých občanů. MČ Praha 10 opět uspořádá „Zásobník projektů“

Desátá městská část v letošním roce vyčlení milion korun na projekty občanů Prahy 10. Do soutěže „Zásobník projektů – partnerství pro Prahu 10“ se může přihlásit kdokoliv starší 18 let s nápadem kulturní akce nebo jak zlepšit život na Desítce. Přihlášky radnice přijímá od 29. března do 14. dubna a na každý projekt může jít až částka 50 tisíc.

Publikováno: 28.02.2023
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Finance, Granty a dotace, Rozvoj, Projekty, Veřejné prostory3820

Přihlásit se mohou jak jednotlivci, tak organizace. A to jak s dlouhodobějšími aktivitami, tak s jednorázovými akcemi. „Podpořit můžeme například menší úpravy veřejného prostoru. Těmi jsou myšleny i komunitní zahrady. Do soutěže se mohou přihlásit i sportovní, kulturní nebo sousedské aktivity. Chceme, aby se občané Desítky ve své části cítili dobře, a toto je jedna z cest, jak toho dosáhnout,“ vysvětluje Radek Lojda (Společně pro Prahu 10/ TOP 09), místostarosta MČ Praha 10.

Rozpočet „Zásobníku projektů“ je i tento rok 1 milion korun. Maximální finanční podpora je 50 000 korun na úhradu materiálových a nemateriálových nákladů (s výjimkou odměn příjemce). Navíc, není vyžadována spoluúčast organizátorů. „Jsem rád, když sami občané mají nápady, jak zlepšit jejich městskou část. Ať to jsou jednotlivci nebo skupiny. Touto soutěží bychom je k tomu chtěli motivovat. Každý, i malý návrh, si přečteme a vyhodnotíme. Velmi se na to těším,“ říká Lojda.

Všechny podané projekty posoudí pětičlenná odborná porota. Vyhlášení výsledků bude k dispozici 23. května na adrese www.praha10.cz. Žádost o dotaci se podává prostřednictvím systému Grantys, který je dostupný na webových stránkách https://praha10.cz/zasobnik-projektu a zároveň buď datovou schránkou, osobním předáním na podatelnu nebo poštovní službou. Podrobnější informace k soutěži jsou na webu MČ Praha 10.