Aktuality z oblasti bydlení a správy nemovitého majetku

Desítka opět vyhlašuje veřejnou soutěž o nájem obecních bytů formou aukce

Veřejná soutěž o nájem obecních bytů formou aukce je opět tady. Proběhne v termínu od 28. 3. do 29. 4. 2024 a nabídne 13 zrekonstruovaných bytů v dispozicích od 1+0 až 3+1. Zájemci se mohou přihlásit formou vyplnění elektronické přihlášky do 23. 4. 2024 do 14:00 hod. Minimální cena za 1 m2 bytů byla stanovena ve výši 165 Kč/m2.

Publikováno: 27.03.2024
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Bydlení a nemovitý majetek5080

Termíny fyzických prohlídek jednotlivých bytů proběhnou 13. 4. 2024. Veřejná soutěž o nájem obecních bytů slouží k přidělování obecních bytů městské části Praha 10 transparentním a otevřeným způsobem a zároveň v souladu s vývojem realitního trhu.

K získání bytu je podmínkou složení kauce 30 tisíc Kč. Zájemcům, kteří nebudou vybráni pro účast v aukci na nájem bytů, bude kauce vrácena do 5 pracovních dnů ode dne rozhodnutí komise veřejné soutěže.

Veřejná soutěž je dvoukolová. V 1. kole podávají případní zájemci o nájem bytů elektronickou přihlášku. Poté komise veřejné soutěže rozhodne, kteří z přihlášených zájemců splnili podmínky 1. kola veřejné soutěže a postupují do 2. kola. Nabídku výše nájemného bytů budou činit účastníci, kteří postoupili do 2. kola veřejné soutěže. Druhé kolo proběhne formou elektronické aukce pro všechny byty současně. Vítěz elektronické aukce je povinen před podpisem nájemní smlouvy složit trojnásobek vysoutěženého nájemného po odečtení soutěžení kauce. Nájemní smlouva bude uzavírána na dobu určitou a to 2 roky s notářským zápisem.

Veškeré podklady týkající se Veřejné soutěže o nájem obecních bytů formou elektronické aukce naleznete zde: https://praha10.cz/zivot-v-praze-10/bydleni-a-nemovity-majetek/byty-bytove-domy/pronajem-bytu/verejna-soutez-o-najem-obecnich-bytu