Aktuality z oblasti bezpečnosti

Zvýhodněné obědy pro seniory

Městská část Praha 10 myslí na spoluobčany, kteří se ocitají v tíživé finanční situaci. Inflace, zdražování energií a celkově narůstající životní náklady ohrožují chod stále většího počtu domácností, kde se často nedostává ani peněz na potraviny. Vedení radnice proto v lednu odstartovalo speciální projekt na pomoc potřebné skupině seniorů, kteří nyní mohou odebírat obědy ze školních jídelen za zvýhodněné ceny.

Publikováno: 30.06.2023
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Sociální oblast a zdravotnictví, Senioři3884
Zvýhodněné obědy pro seniory

Program zajišťuje organizace Školní jídelna Praha 10 v šesti jídelnách umístěných v základních školách – ve Strašnicích v ZŠ Hostýnská a ZŠ Olešská, ve Vršovicích v ZŠ Eden a ZŠ U Vršovického nádraží a v Zahradním Městě v ZŠ Švehlova a ZŠ Břečťanová.

Pro obědy si sem mohou chodit senioři s trvalým pobytem v MČ Praha 10, kteří pobírají starobní důchod a ocitli se v tíživé finanční situaci. Radnice jim nabízí výživově hodnotnou stravu za velice příznivou cenu, aby si mohli snáz opatřit další základní životní potřeby. Stačí, když si v některé z uvedených školních jídelen domluví schůzku a přijdou se přihlásit k odběru obědů. Při tom vyplní čestné prohlášení a zřídí si stravovací účet.

Senioři mají na výběr vždy ze dvou hlavních jídel. Ve školních jídelnách Hostýnská a Břečťanová je po předchozí dohodě s vedoucí školní jídelny a za mírný příplatek možné odebírat i bezlepkovou a diabetickou stravu. Obědy si senioři odnášejí domů v praktickém recyklovatelném obalu, který je vhodný i k mikrovlnnému ohřevu. Výdej probíhá s ohledem na provoz jídelny pro školáky od 11.00 do 11.45 hod.

Zvýhodněné ceny obědů pro potřebné seniory

Druh stravy Zvýhodněná cena
Polévka 0,25 l 16 Kč
Hlavní chod (120 - 150 g) 68 Kč
Výhodné menu: hlavní chod + polévka 78 Kč

 

Přiložené dokumenty