Aktuality z oblasti bezpečnosti

Vánoce na Desítce: Neděle ve znamení vážné hudby, na „Čecháči“ vyroste vánoční městečko

Hlavní program Vánoc na Desítce proběhne na náměstí Svatopluka Čecha! Od 18. do 23. prosince tady bude stát vánoční městečko s ukázkou řemesel a dílničkami pro děti i zpěvem v podání dětských sborů. Největší hudební tahák letošních desítkových Vánoc se ale chystá už tuto neděli: v kostele svatého Václava se bude „servírovat“ špičková klasika. 

Publikováno: 10.12.2022
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Kultura, Komunitní, Vršovice3785

Koncert v ikonickém funkcionalistickém kostele na náměstí Svatopluka Čecha bude otevřený široké veřejnosti, vstup bude volný a menu rozmanité a bohaté. „Členové orchestru Státní opery či operní pěvkyně Dagmar Vaňkátová a Edita Randová jsou záruku opravdu nevšedního zážitku. Na své si při jejich vystoupení navíc přijde prakticky každý, zazní totiž jak klasické koledy, tak adventní písně. A chybět nebude dokonce ani Mozart,“ upřesňuje Pavel Šutka (ODS), který je místostarostou MČ Praha 10 pro kulturu. 

Skutečnost, že advent je v plném proudu a Vánoce už pomalu začínají klepat na dveře, poznají občané podle vánoční výzdoby i stromů, kterých napříč Desítkou svítí rovných deset. „Na Kubánském náměstí navíc mají svoje malé stromky námi zřizované základní a mateřské školy, které zdobily samotné děti,“ říká místostarosta Šutka. „A jejich kreativitu můžete ocenit také na výstavě složené z jejich obrazů a dalších děl. Je vystavená v pátém patře radniční budovy, zve Pavel Šutka.  

V decentní podobě a poklidné sousedské atmosféře je naplánovaný celý program Vánoc v Praze 10. Největší pozornosti se bude těšit náměstí Svatopluka Čecha, které se na týden promění ve vánoční městečko s každodenními aktivitami. „Hned v neděli 18. prosince proběhne adventní koncert a komentovaná prohlídka kostela, až do 22. prosince na místě budou stánky s občerstvením od lokálních podniků, dílničky pro děti, vystoupení dětských sborů našich škol, desítkových zpěváků a kapel. Den před Štědrým dnem si můžete přijít pro betlémské světlo nebo na rybí polévku,“ shrnuje místostarosta Šutka.

Kompletní program Vánoc na Desítce najdete na webu MČ Praha 10.