Aktuality z oblasti bezpečnosti

Science festival na Desítce

V sobotu dne 4. září 2021 se bude ve volnočasovém parku Gutovka konat první ročník akce pro rodiny s dětmi s názvem Science festival na Desítce. Tento vědecký festival bude probíhat v době od 12,00 do 18,00 hodin formou interaktivních stánků, kde malí i velcí návštěvníci budou moci vyzkoušet řadu pokusů a experimentů, dozvědí se zajímavosti z oblasti zoologie, hydroekologie, paleontologie, botaniky, chemie, recyklace, virtuální reality, elektromobility a řadu dalšího atd. Všechny prezentace budou mít na starosti odborníci a vědci s pražským univerzit a ústavů AV ČR. Akce se koná díky podpoře městská část Praha 10 v rámci Dotačního programu MČ Praha 10 pro rok 2021.

Publikováno: 02.09.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Pro děti a mládež3481

Cílem akce je nejen popularizace pražské přírody interaktivní formou, ale zejména další přírodovědná a technologická témata, které obyvatelé naší metropole řeší či se aktivně o ně zajímají. Dalším cílem je přiblížení nejrůznějších přírodovědných oblastí tak, aby se zejména u cílové skupiny děti a mládež motivoval zájem o studium přírodních věd jako takových.

Organizátorka akce Alexandra Hroncová vysvětluje: „Science festival je sice primárně určen mladším dětem ve věku od 5 do 12 let, ale je koncipován tak, aby si poznání, poučení a zejména zážitek odnesli rodiče i prarodiče, kteří budou jejich doprovodem. V rámci doprovodného programu bude přichystán i program pro úplně nejmenší – některé z odborných prezentací budou přizpůsobeny úplně nejmenším dětem ve věku od 3 let. Děti budou pracovat s vědeckým vybavením a mít k dispozici profesionální odborné přístroje, aby si mohly stát alespoň na malou chvíli „opravdovými vědci“ a tím se u nich prohloubil zájem o studium přírodních věd.“ Ve spolupráci s partnery z oblasti vědy a výzkumu je připraveno celkem 20 interaktivních stanovišť.
Každý aktivní návštěvník dostane na hlavním informačním stánku mapku areálu se všemi stanovišti a zároveň kartičku, na kterou dostane za návštěvu vědeckého stanoviště razítko. Pokud jich získají alespoň 15, odměnou jim za to bude speciální zmrzlina z tekutého dusíku se zážitkem.
S ohledem na možnost teplého počasí bude je vodní svět v parku Gutovka skvělým místem pro osvěžení a věříme, že se celý volnočasový areál bude příjemným překvapením pro návštěvníky mimo městskou část Praha 10. Vstup na Science festival na Desítce je pro všechny ZDARMA.

Na co se můžou návštěvníci těšit?