Aktuality z oblasti bezpečnosti

Rozsvěcujeme úřad! Praha 10 začíná vyvracet stereotypy a lákat na radnici zaměstnance

Co vám na veřejné správě vadí? A proč váháte k nám jít pracovat? Lehce provokativními otázkami spouští městská část Praha 10 informačně-náborovou kampaň, v níž chce občanům (nejen) Desítky ukázat chod a fungování radnice a přiblížit jim příběhy lidí, kteří pro ni pracují. Chce tím bourat stereotypy spojené s úřednickou profesí a rozšířit portfolio lidí, kteří se hlásí na jednotlivé pracovní pozice. Několikaměsíční aktivita bude mít jednotný název „Rozsvěcujeme úřad“. Videa, podcasty, texty a příspěvky bude městská část prezentovat na všech svých komunikačních kanálech.

Publikováno: 01.07.2020
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Úřad MČ3217
Rozsvěcujeme úřad! Praha 10 začíná vyvracet stereotypy a lákat na radnici zaměstnance

„Mnoho lidí má představy o fungování úřadů, které ne vždy odpovídají realitě. Odráží se to pak v jejich přístupu z pozice občana i při hledání zaměstnání, kdy například o radnici vůbec neuvažují,“ shrnuje tajemnice úřadu JUDr. Jana Hatalová, MBA. „Chceme otevřít téma “ úřednických profesí“ jako takové a zároveň se soustředit konkrétně na naše pracovní místa a naše zaměstnance,“ dodává tajemnice Hatalová, která z praxe zná například stereotypy související s věkem zaměstnanců či s jejich (pouze „papírovou“) náplní práce. 

Kampaň bude v první fázi uvádět na pravou míru (potvrzovat či vyvracet) vyjádření samotných lidí, kteří k nim dostanou prostor zejména na sociálních sítích. Následně budou formou krátkých medailonků představeni jednotliví zaměstnanci. V poslední etapě pak přijde samotná náborová kampaň na jednotlivá - i déle neobsazená – místa. Mezi ně patří zejména pozice na stavebním úřadě, což je problém prakticky všech městských částí.

„Jsem přesvědčena, že když občané uvidí, jak skutečně fungujeme, a že na radnici pracuje spousta schopných, odborně zdatných a zajímavých lidí, změní do jisté míry pohled na úřednickou práci. Nebudeme tvrdit, že všechno je ideální, na druhou stranu, mnoho věcí se v reálu významně liší od toho, jak jsou velkou částí společnosti vnímány,“ říká Jana Hatalová.

„Rozsvěcujeme úřad“ je společnou aktivitou personálního a tiskového oddělení, půjde o kombinaci dlouhodobé informační a náborové kampaně.