Aktuality z oblasti bezpečnosti

Přijďte na Fórum zdravé Prahy 10 a řekněte nám, co ve městě zlepšit

Jak se vám žije na desítce? A co by se mělo udělat, aby se vám žilo ještě lépe? Přijďte nám to říct ve čtvrtek od 17 hodin do Kulturního domu Barikádníků!

Doprava, školství, sociální oblast a zdravotnictví, kultura, děti, bezpečnost, činnost úřadu, sport, územní rozvoj i životní prostředí – to jsou hlavní témata, o kterých budete moci ve čtvrtek diskutovat u kulatých stolů se zástupci radnice. 

„U každého tematického stolu budou občané dávat podněty na zlepšení fungování v konkrétní oblasti veřejného života. Na místě i účastnící rozhodnou, které problémy jsou prioritní a ty pak radnice nechá ověřit ve veřejné celoplošné anketě. Obyvatelé Prahy 10 tak mají skutečnou příležitost ovlivňovat směr, kterým se městská část v hlavních oblastech vydá,“ vysvětluje radní Ivana Cabrnochová, politický garant programu Zdravá Praha 10. 

Zároveň připomíná, že Praha 10 loni vstoupila do Národní sítě zdravých měst a oficiálně tak deklarovala, že spolurozhodování občanů a komunitní plánování je na této městské části jednou z priorit.

Akce „Fórum zdravé Prahy 10“ se uskuteční už ve čtvrtek 16. března od 17 hodin. Po dvouhodinové diskuzi u kulatých stolů bude následovat vyhlášení výsledků letošního ročníku projektu Moje stopa. 

 „V 19 hodin ukončíme hlasování letošního ročníku a o několik minut později představíme projekty, které v letošním ročníku uspěly. Vyhlášení se neuskuteční na Fóru náhodou – participativní rozpočet a diskuzní fóra spolu souvisí a ukazují, že radnice opravdu chce, aby se obyvatelé Prahy 10 zapojili do rozhodování,“ vysvětluje koordinátorka projektu Moje stopa a organizátorka Fóra zdravé Prahy 10 Kateřina Vávrová.

Přijďte diskutovat! 

KDY: čtvrtek 16. března od 17 hodin

KDE: Kulturní dům Barikádníků, Saratovská 20, Praha 10