Aktuality z oblasti bezpečnosti

Praha 10 má strom Dudlíkovník, děti na něj mají věšet nepotřebný dudlík

Radnice desáté městské části zareagovala na žádost maminek, které ve facebookové skupině "Maminky z Prahy 10" požádaly o zřízení stromu Dudlíkovníku. Ten má sloužit jako motivace pro malé děti, aby co nejdříve odložily dudlík.

Publikováno: 15.06.2016
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Komunitní, Strašnice, Zprávy tiskového mluvčího, Různé1206
Praha 10 má strom Dudlíkovník, děti na něj mají věšet nepotřebný dudlík

Za strom Dudlíkovník byl nakonec symbolicky označen jeden ze stromů ve volnočasovém areálu Gutovka, který denně navštíví stovky lidí. "Chtěli jsme, aby byl strom na očích, aby se děti ptaly rodičů, proč tam ty dudlíky visí. Může to pro ně být dobrá motivace dudlík odložit co nejdříve," vysvětluje zastupitelka Prahy 10 Markéta Petrová. 

S nápadem umístit v Praze 10 strom s tímto účelem přišla obyvatelka Prahy 10 Ivana Binderová, která s podnětem zaujala uživatele sociálních sítí i samotný úřad. Hlavní důvod pro motivování dětí odložit dudlík je podle Binderové zdraví dětí, dudlíky totiž v některých případech mohou nesprávně tvarovat dětskou čelist. 

Dudlíkovník následně vzbudil ohlasy poté, co jeho zřízení oznámila radnice Prahy 10 na svém facebookovém profilu, kde zároveň zvala na dnešní symbolické zahájení "provozu" stromu Dudlíkovníku. Některým lidem se nápad nelíbí kvůli možnému poškození stromu: "Případným škodám se dá snadno předejít tím, že se dudlíky věší za provázek a ne za jejich držátko, takže poškození stromku nehrozí," vysvětluje Markéta Petrová.