Aktuality z oblasti bezpečnosti

Praha 10 má nového starostu - Bohumila Zoufalíka za nezávislé

Praha 10 má od dnešního dne nového starostu - dosavadního místostarostu z nově vzniklého Klubu nezávislých Bohumila Zoufalíka. Dosavadní starosta Milan Richter za ODS rezignoval a na základě nových koaličních dohod byl zvolen místostarostou.

Praha 10 má nového starostu - Bohumila Zoufalíka za nezávislé

Klub nezávislých tvoří vedle Zoufalíka i bývalý předseda klubu ODS Ivan Vinš a na protest proti současné politice vedení pražské ODS se k nim připojili i někdejší starosta za ODS Vladislav Lipovský a zastupitelka Hana Štěpánková. "Jedna věc je náš dres, naše trička ve kterých soupeříme, druhou věcí je lidský přístup, který jsme si zde vybudovali a kterého si vážím. Nezávislí nevznikli kvůli tomu, že bychom se zde v Praze 10 hádali a prali, ale kvůli vedení pražské ODS a jejím nesmyslným krokům. Moje srdce je stále zde na Praze 10," řekl bezprostředně po zvolení nový starosta Bohumil Zoufalík.

Za své priority označil dokončení rekonstrukce Vršovického zámečku, výstavbu 180 malometrážních bytů v malešickém penzionu a výstavbu nových stovek míst v mateřských školkách. Novopočený starosta Zoufalík po svém zvolení také přislíbil zlepšit komunikaci s veřejností a zasadit se o odkoupení vily bratrů Čapků.

Vedení Prahy 10 má tak ve svém vedení nyní zástupce Klubu nezávislých, ODS, ČSSD, Strany Zelených a Desítky pro domácí, v opozici zůstává TOP 09 a KSČM.