Aktuality z oblasti bezpečnosti

Parkovací zóny budou od července na celé Desítce, městská část spouští prodej oprávnění pro novou oblast

Zóny placeného stání začnou od 1. července platit v Praze 10 také jižně od vlakového koridoru, pokrytá tedy bude celá městská část. Od 17. května si mohou občané s trvalým pobytem v podoblasti 10.4 (Záběhlice, desítková část Michle), nebo podnikatelé sídlící tamtéž zařizovat parkovací oprávnění na výdejně. Ta funguje v 1. patře úřadu a občany k ní navedou směrové cedule.

Publikováno: 13.05.2021
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Doprava, Parkování, Michle, Záběhlice3419

„Na začátku prázdnin dotáhneme velký projekt, který výrazně usnadňuje parkování našim občanům. Jeho realizaci jsme rozfázovali do období jednoho roku, a i díky postupnému zavádění a průběžnému informování občanů má prozatím ´nájezd´poměrně hladký průběh,“ popisuje místostarosta Martin Sekal, který na vršovické radnici zodpovídá za dopravu a parkování.   

„Část vozidel se po zavedení zón ve Vršovicích, Strašnicích a Malešicích přesunula právě do jižní části Desítky, kde se tím pádem dočasně zhoršila parkovací situace. Zavedení poslední zóny přinese velkou úlevu i obyvatelům v této lokalitě,“ říká místostarosta Sekal a dodává: „Po zkušenostech ze zavádění zón v podoblastech severně od vlakového koridoru bych rád apeloval na občany, aby nenechávali vyřízení na poslední chvíli, a v maximálně možné míře využili i možnosti zařídit si oprávnění online.“

Zóny placeného stání začala Desítka zavádět vloni: v létě a na podzim se postupně objevily ve Vršovicích, Strašnicích a v Malešicích.

Veškeré důležité informace k zavádění parkovacích zón najdou občané na webu MČ Praha 10, průběžné informace radnice přináší i na Facebooku a všech dalších komunikačních kanálech, které má k dispozici.