Aktuality z oblasti bezpečnosti

Pátý ročník soutěže Dvorek roku má svého vítěze

Nejhezčím letošním dvorkem roku Prahy 10 se stal dvorek v ulici Madridská 8. Odborná porota složená ze zástupců úřadu, občanů a odborníků jednohlasně vybrala konečné pořadí vítězů této tradiční a oblíbené soutěže. „Cílem soutěže je motivovat obyvatele k údržbě a zvelebování vlastních vnitrobloků a předzahrádek, prohlubovat sousedské vztahy a pomoci k tomu, aby naše městská část byla příjemnější místo pro život,“ řekl při předávání cen vítězům starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez.).

 

Pátý ročník soutěže Dvorek roku má svého vítěze

Soutěže se mohli zúčastnit obyvatelé domu, k němuž přísluší přihlášený vnitroblok nebo předzahrádka a jsou jeho vlastníky nebo získali souhlas vlastníka. Slavnostní vyhlášení vítězů soutěže se uskutečnilo přímo na vítězném dvorku, kde oceněným starosta předal šeky sloužící k dalšímu zvelebení vnitrobloků a dvorků formou dodávky služeb či zboží.

 

Konečné pořadí:

1.místo

„Dvorek Madridská 757/8“ zastoupený paní Žanetou Hájkovou

Slovní hodnocení:

První místo obyvatelům dvorku v Madridské ulici porota uděluje za zachování historického členění okrasných záhonů, za zapojení obyvatel domu včetně dětí do péče o dvorek, za založení kompostu a za péči o původní dřeviny.

 

2. místo

„Dvorek Francouzská 427/70“ zastoupený panem Filipem Krupičkou

Slovní hodnocení:

Druhé místo obyvatelům dvorku ve Francouzské ulici porota uděluje za účelné využití malého prostoru, za náročnou úpravu terénu a funkční členění zahrady.

 

3. místo

„Předzahrádka U Kombinátu 1, 3, 5, 7“ zastoupený paní Vlastou Gocovou

Slovní hodnocení:

Třetí místo uděluje porota předzahrádce U Kombinátu za vysazení rostlin a úpravu keřů, za náročnou péči o rozlehlou plochu a zkrášlování veřejného prostranství.