Aktuality z oblasti bezpečnosti

Organizační a dopravní opatření při akci Finále Evropské konferenční ligy UEFA

Dovolujeme si vás informovat o připravovaných organizačních a dopravních opatřeních, které jsou nezbytnou součástí sportovní akce významného mezinárodního přesahu – FINÁLE EVROPSKÉ KONFERENČNÍ LIGY UEFA. Akce se bude konat ve středu 7. června 2023 v Eden Aréně v Praze.

Publikováno: 31.05.2023
Kategorie: Článek, MČ Praha 10, Bezpečnost, Doprava3869

Navzdory všem přijatým organizačním a bezpečnostním opatřením může finále život obyvatel Prahy krátkodobě ovlivnit. A to nejenom vyšším počtem lidí ve veřejné dopravě, v centru města nebo kolem Fan Meeting Pointů, ale hlavně dopravními omezeními kolem stadionu na Praze 10.

Pražané mohou využít bezplatnou informační linku 800 100 991, která bude v provozu v pondělí 5. 6. a úterý 6. 6. od 9:00 do 18:00 a ve středu 7. 6. od 9:00 do 23:00.

Z důvodu příprav a s ohledem na bezpečnost dojde k uzavírkám několika komunikací a také k vyparkování některých ulic. Vyparkovaná místa budou sloužit pro organizaci diváků, nikoliv pro parkování. Prosíme, přeparkujte své vozidlo včas, aby nemuselo dojít k jeho odtahu. Řidiči se musí připravit na uzavírku ulic Vladivostocká, U Slavie a U Vršovického hřbitova, a také na zákaz zastavení v několika dalších ulicích.

Víme, že je celá záležitost pro rezidenty značnou komplikací, ale do této akce vstupuje Praha 10 pouze jako subjekt na jehož území se bude akce konat. Veškeré uzavírky, zákazy zastavení a stání si řešil magistrát s pořadateli akce, my jsme se pokusili zasadit se o drobné úpravy dopravních opatření, například, aby přilehlé ulice k Vladivostocké byly zobousměrněny a tak ubylo na dny uzavírek minimum parkovacích míst. Omlouváme se za případné komplikace a děkujeme za pochopení přijatých opatření!

Výčet dalších dopravních omezení včetně časů platnosti těchto opatření a mapových podkladů jsou součástí přílohy, kterou naleznete níže. 

Seznam dopravních opatření

Zákaz zastavení:

v termínu 28. 5. 2023 (00:01) - 10. 6. 2023 (04:00)

  • ulice Pod Altánem (úsek s napojením na ulici U Slavie) a jí přilehlé parkovací plochy

v termínu 7. 6. 2023 (00:01) - 8. 6. 2023 (04:00) platí pro tyto ulice:

  • ulice Vladivostocká (v celé délce) a jí přilehlé parkovací plochy
  • ulice Jerevanská, Kišiněvská, Krasnojarská, Amurská, Lvovská, Karpatská (vždy posledních cca 10 m před ústím do ulice Vladivostocká pro zřízení prostoru na otáčení vozidel)
  • poslední vnitroblok mezi ulicemi Vladivostocká a Vršovická (vyparkování cca 15 m pro zřízení prostoru na otáčení vozidel)
  • ulice Kubánské náměstí v úseku mezi ulicemi Vršovická a Vladivostocká (vpravo ve směru od Vršovické ulice)

Uzavírky komunikací:

Lokalita A uzavírka od 7. 6. 2023 (8:00) do 8. 6. 2023 (04:00)
- Vladivostocká (v úseku mezi ulicemi U Slavie a Amurská)

Pro majitele, popř. nájemce garáží, které ústí výjezdem do ulice Vladivostocká, zajistila MČ Praha 10 ve spolupráci s pořadatelem parkovací karty v OD Tesco platné po dobu uzavírky. Prosíme kontaktujte infolinku na tel. 800 100 991.

Pro rezidenty Prahy 10 je k náhradnímu parkování rezervován úsek v ulici Vršovická v rozmezí Kodaňská - Moskevská pod úřadem, kde bude dočasně změněna oranžová zóna, určena pro krátkodobé parkování na modrou. Dále je možnost parkovat v celé ulici U Seřadiště a na přilehlém parkovišti u fotbalového hřiště TJ Lokomotiva Vršovice (100 parkovacích míst), na opačné straně v ulici U Trati, Pod Altánem. 

• Lokalita B uzavírka od 7. 6. 2023 (14:00) do 8. 6. 2023 (04:00)
- U Slavie (v celé délce)
- U Vršovického hřbitova (v celé délce)
- Vladivostocká (v celé délce)

Úpravy provozu v souvislosti s uzavírkami:

• objízdná trasa uzavírky ulice U Slavie a U Vršovického hřbitova je vedena Moskevskou ulicí

• z ulice Bělocerkevská není umožněno odbočení vozidel vlevo do ulice Vršovická

• Zastávky bus MHD jsou přemístěny z ulice U Slavie takto:
- ve směru na Bohdalec – do ulice Vršovická mezi ulice Bělocerkevská a Kodaňská
- ve směru Želivského – do ulice Bělocerkevská cca 50 m za křižovatku s ulicí Vršovická

Opatření týkající se dopravy z FAN MEETING POINTŮ:

Kolem stadionu nebude probíhat žádná doprovodná akce, aby do Prahy 10 přijížděli pouze fanoušci se vstupenkou. Na místě tak vznikne vnější bezpečnostní perimetr.

Na všechny oficiální akce přímo související s finále budou dohlížet členové soukromé bezpečnostní služby, a to jak na stadionu, tak ve Fan Meeting Pointech, které budou situovány na Praze 7 a to na Holešovickém výstavišti a na Letenské pláni. Připravena bude také policie a další složky integrovaného záchranného systému, které se na přípravě bezpečnostních opatření spolu s UEFA a FAČR rovněž dlouhodobě podílely.

V den zápasu budou na letišti vyhrazené autobusy pro příznivce obou klubů, které pojedou přímo do určených Fan Meeting Pointů. Pro podvečerní cestu na stadion budou mít fanoušci Fiorentiny k dispozici speciální vlaky z Holešovic přímo do Edenu a kvůli příznivcům West Hamu bude výrazně posílena linka metra A. Po utkání navíc bude prodloužena jeho provozní doba až do 2:00.

Fanoušci týmu West Ham budou přicházet na stadion od stanice metra Želivského a fanoušci Fiorentina přijedou vlakem do zastávky Eden. 

 

Přiložené dokumenty